VECKANS HÄST Idi från Börön


Föddes 2004 i Jämtland hos Margareta Stenmark och såldes som föl tillsammans med sin mamma ner till Björklinge och Gun-May Romar. Mamman heter Blanda fra Höskuldstödum och pappan till Idi är den välkända Mökkur fra Varmaleak

Som 1 åring köpte vi Idi av Gun-May. Han reds in som 3-4 åring. Han är 5-gångare med mycket kraftfulla jämna gångarter. Amanda Kantola har tävlat och haft Idi med sig nere på Dille under sitt 1 och 2 år på skolan. Ekipaget deltog i flera tävlingar och placerade sig oftast 1- 3 med höga och bra poäng. Hans gångarter är jämna och han har fått poängen mellan 5,5-6,5 för samtliga gångarter.





Nu är Idi tillbaka här hemma på Galgbacken och rids just nu mest av Mårten . Idi är stor och flott, en tuff häst med mycket kapacitet för den som gillar att tävla. Under vintern kommer hans pass att tränas och i framtiden får vi se om det blir i 4-gång eller i 5-gång som Idi kommer att vara med och fajtas på banorna.





Idi kastrerades som 5-åring. Han har varit med i unghästmönstring där han vann sin klass och på Dille gårds mönstring av häst vann han också sin klass. Där bedömdes de både exteriört och ridbarhet.


Idi har fått en avkomma efter sig som var resultatet av en tjuvbetäckning med grannens Sto Saga. Det fölet föddes sent på året i november har jag för mig och fick därför heta Frosti från Sakajärvi.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja