VECKANS HÄST Bassi från Kambo

Föddes 2004. Bassi var hingst till våren 2010 och har flera avkommor. Hans stam är superfin. Pappan heter Mökkur fra Varmaleak och mamman är 1.a klass stoet Byssa fra Kirkjubae. Bassi köptes av oss som 1 åring tillsammans med hästen Idi.

Mökkur

Byssa




En sommardag gick han tillsammans med stona i hagen och plötsligt såg vi att han låg ner och verkade konstig. När vi gick fram till honom hade han fått en spark rakt på domkraften. Den hade svullnat upp och bulan var stor som en fotboll. Det gick inte att dra in den igen. Vi fick spola honom med iskallt vatten var 15 minut och smörja honom med en avsvällande salva. Veterinären hade aldrig sett något liknande och han fick smärtstillande och andra medikament för att bli bra. Vi tillverkade en slags BH till honom fast i det här fallet får vi kalla det för PH tror jag. Den sommaren blev det inte fler betäckningar för honom. Vi trodde nästan att det var kört för hans del för alltid men allt ordnade sig och han blev bra igen.


Nu i höstas sålde vi Bassi till Sofie Kangas. Hon kommer att hinna rida honom mer än vad jag hinner. Bassi är snäll och lätthanterlig. Hans trav och galopp är starka. Tölten har varit hans jobbigaste gångart, men har börjat släppa och är OK helst i snabbare tempo.




Bassi är brun med en lång man och tjock svans. Han är en snygg häst som man lägger märke till. På vintern blir han lite nallelik med tjock päls och då har man svårt att känna igen den snygga häst han blir på sommaren.

Bassi är chefen i sin hage, men han är snäll och rättvis mot de andra hästarna i hagen. Han gillar att simma och bada. Han är bra på att hoppa hinder och blir glad och pigg när han fått chansen att göra detta.



När man rider i skogen mellan träd och över stock och sten är han kanon. Då man kan hålla honom i en väldigt kort och fin galopp. Galoppen är så mjuk och smidig att det känns som det enklaste i världen att rida runt på honom bland alla skogens träd.





Bassi betyder Bas

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja