Ner till Stockholm och tillbaka



Ska här försöka sammanfatta de gångna dagarnas händelser.

Fannar är tillbaka på Bärby. En annan häst från Malmberget är nedförd till Sigtuna. Upp med oss tíllbaka har vi två unghingstar en heter Kolskeggur från Kambo efter Adam från Kambo (blupare efter Isar) och Hrefna från Kambo som i sin tur är efter Dökkvi fra Mosfelli. Kolskeggur är brun med stjärn. Mycket man och höga ben. Han är född 2010. Den andra är född senare samma år och är svart med en bläs som nästan ser ut som ett frågetecken.

Han har inget namn ännu så här får vi försöka klura ut något som passar till honom. Kanske Thor, Vignir,Loki som passar med de andra asarna på vår gård, eller något helt annat typ Mestur, Hervir, Hedinn. Vi får se.. vilket namn det blir och diskutera detta med deras uppfödare Gun-May Romar.

Lill hingsten utan namn är efter stoet Saga från Kambo som också har följt med oss upp (syster till Tinna) pappan till Saga är ovan nämnda Fannar och hon betäcktes också med Adam så han är även pappa till lillhingsten utan namn.


Tinna



Saga från Kambo ska tränas igång efter sin fölperiod. Hon är född 2006 och kommer att komma ut till försäljning här under vintern. När hon är riden på och igångsatt ordentligt. Sagas mamma är ett stort vackert sto efter Flipi från Österåker.


Här hemma på gården händer det alltid saker. Vi är vana för det är vår vardag men för de som varit här och skött om gården är det inte alltid så lätt. Denna gång var det Moa Eriksson Waara och Annika Forsmo i vårt hus. I stugan på gården huserade Malin Ågren med Sofie Kangas.




Det började med att 4-hjulingen hade fel i batteriet och vägrade starta. Den kör vi ut hö med. Alla fick släpa hösäckar till samtliga hästar. Det går givetvis men är ganska tungt och tidskrävande jobb, när man är van med hjulingen.

En liten fågel hade förirrat sig i stallet och där hade katten Ove lekt lite väl hårt med den så den var illa skadad. Efter en stunds dividerande kom tjejerna fram till att det var Moa som fick agera bödel på galgbacken. Med ett kraftfullt slag fick hon in en fullträff och det lilla huvudet skiljdes från sin kropp. Hemsk ja.. men nödvändigt eftersom fågeln var så skadad.




När mörkret fallit så smet Tyr ur sin hage och vandrade till en grannes ston. Där stod han och åbäkade sig utanför stonas hage. Det var bara för Annika och Moa att rida/leda tillbaka honom några kilometer hem till vår gård i mörkret. Där blev han tillsvidare placerad i FAnnars fd hage. Eftersom den har mycket ström i trådarna.






På natten kände flickorna en fruktansvärd stank. Det visade sig komma från Ruff. Han hade troligen ätit något som han inte tålde. För mycket och för starkt kött skulle jag tro. Hela hans päls på benen, under rumpan och svansen var indränkt i löst hundbajs. Det är inte en trevlig lukt. Det luktade så starkt att de vaknade av lukten.

Nu är Ruff både badad och klippt och vi får hoppas att vi slipper bada honom igen på länge.





Denna vecka har riskolorna Trec på måndag (igår) vanns första gruppens Trec övningar av Emilia Vårö Nilsson med hästen Gormur från Saltarö. Den andra gruppen hade två likvärdiga segrare och det var just se som bott här under helgen Annika Forsmo med Tinna från Kambo och Moa Eriksson Waara med Bending fra Spredli. Kanske de har tjuvtränat under helgen ??

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja