En rejäl ridtur i en blåsig skog

Ridskolorna har kommit igång på allvar under veckan som gått och de flesta har fått träna på böjjning och ställning. Nästa vecka kommer ridskolegrupperna att framförallt träna på TÖLTEN.




Elin en av ridskole eleverna gör sig klar för sitt ridpass.

Idag började dagen tidigt med ridning av lite hästar bla Odda och Týr. Vi fick en oväntad beställning på en 2 timmars tur så Mirjam, Mårten och jag red iväg med 2 flickor från Luleå, som var och turistade i Gällivare.

Vilken svår ritt det blev. I skogen gick det ganska bra men hästarna sjönk ändå ner ¨på många ställen och det blev riktigt jobbigt. Men värst var det ändå där det hade stormat och blåst. För där hade vinden dragit med sig massor med snö så hästarna vadade i snö ända upp till halsen.

Vi har haft besök från Norge Stornes gård som har åkt över till Sverige med ett sto och som ska tillbaka om några dagar med sin nyinköpta 1:a klass hingst. De kommer att stanna över här någon dag i veckan och det blir spännande att få se deras fina hingst.





Under veckan har vi fotograferat lite bla Tjalve som har skaffat sig en efterlängtad hatt.





Mårten verkar Ragnarök som inte var så lätt denna gång

Jag rider med lilla lilla roliga ODDA, som är pigg och framåt men inte är så stark ännu. Hon är Tjalves häst men ska tränas igång nu




Ronja Näckstam och Sofie Kangas har varit och ridit på Draumsyn och Vinur idag. Under veckan har även Linnea H, Tove, Malin och Sofie varit och hjälpt till på olika sätt och vis och passat på att rida lite.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja