Summa sidvisningar

6 januari 2011

Týr och Ruff

En ledig dag mitt i veckan är inte dumt. Sova lite längre och bara vara.

Idag har vi passat på att rida med lite hästar igen. Brenna, Tyr, Bassi, Sture, Vinur, Ida, Viktor, Tinna, Saeta, Raesir var de som har ridits idag.

Ett lätt snöfall dalar ner över Galgbacken och lägger sig som ett mjukt täcke över gården. Det har inte snöat speciellt mycket i vinter när det varit så kallt.

Idag har även några hästar fått bakskor bla Raesir och Tyr.

Tittade på annonser idag och såg en fin bil som stod i MELLAN SVERIGE stod det. När jag tittade närmare på vart orten låg så var det utanför STRÖMSTAD på Västkusten. Är det i mellan Sverige ? nog har folk lite konstig uppfattning. För mig är mellan Sverige Från Stockholm till Ö-Vik. Norr om Ö-Vik är man i Norra Sverige och söder om STockholm i södra Sverige

Ruff vår hund har alltid varit gårdens vaktmästare. Nu börjar han bli gammal och orkar inte vara lika aktiv längre. Förut fick man tvinga in honom i huset för han ville bara vara ute och han följde gärna med på våra ridturer. Nu vill han gärna sova och han håller inte samma ordning i hästhagarna längre. Visst säger han till och vaktar på dem om de uppför sig dåligt (hästarna), men inte lika vasst som tidigare.
Istället har hans kompis Týr tagit över kommandot. Han styr och ställer och ser till att alla hästarna sköter sig. Alla i hans hage iallfall. Han är en toppen läromästare för alla yngre pojkar och äldre också i hans hage. Han hänvisar dem vänligt men bestämt om hur saker och ting ska vara. Han är bara en sån KANONHÄST.
Dessutom snäll och rolig att rida på också. Fast han är så HÖÖG så man knappt kommer upp i sadeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar