Summa sidvisningar

26 januari 2011

Dagarna är längre


Nu märker man faktiskt att dagarna är längre. Vi har ljust mellan ca 8,30-15,30.

Kul solen skymtar också i horisonten och är uppe en kort stund mitt på dan.
Idag har jag skottat tak nästan hela dagen. Den var hård och packad och på sina ställen hade det samlats packad snö som var MINST 1.20 cm.Vårt sto Náma som är en populär ridskolehäst för att hon är så snäll och lugn visade sig från sin bästa sida idag. Hon var oerhört pigg och vaksam och mycket lyhörd för skänklar och säte. KUL KUL !! Jag ska försöka hinna rida igenom alla ridskolehästar ordentligt nu innan ridskolan börjar så jag vet hur de är ridmässigt innan alla elever ska börja igen vecka 6.Frakkur är såld och står nere hos Camilla och Hjalti. Han är en sån kanonhäst ! Lydig och fin med en enorm ökad tölt och en superbra galopp och trav också. Synd bara att vi som reglerna är just nu inte kan använda honom i avel. Trots hans superbedömning och att han har ett 60 tal avkommor, så kan han inte användas i aveln i Sverige pga att hans mamma som är död för länge sedan inte har något DNA.

Tala om en tokig regel. Klart att hingstar som är nya och kommer på bedömning ska ha godkänt DNA. Men en som redan har 1:a klass egenskaper för både exteriör och ridbarhet kan inte användas pga av detta. !! Tänk att man får betäcka med vilken skithingst som helst bara det finns DNA på både mamman och Pappan.

Denna regel rörande DNA kravet bör ändras och man borde kunna ge hingstar som är över 15 år dispans från detta. Annars skulle inte ens Orri fra Thufu få betäcka i Sverige om någon skulle få för sig att importera honom till Sverige. En motion angånde detta är inskickad till SIF i dagarna och ska förhoppningsvis upp på årsmötet som en punkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar