Summa sidvisningar

7 juli 2010

Hemkomna från Island


Vi har varit några dagar på Island som jag skrev om tidigare. Vi bodde på gården Efri-Myrar som syns här på bilden ovanför.
Vi hade otroligt tur med vädret och här går Sandra och Embla med oss på en visningstur runt gården.

Första natten vi sov över så föddes det här vackra lilla stofölet på morgonen

Pappan heter Þristur frá Feti

Malin Larsson äger en hingst som är född 2004, han heter Maur (möjr) från Fornhagi 2.
Han tränas och rids av Raggi på Efri-Mýrar. I våras drabbades han av förkylningen som alla hästar på Island fått. Så nu är han inte riden sedan i april och har inte kunnat tränas sedan dess. Han är superflott med en enormt bra pass och tölt.
Han har också en fin trav och galopp, men de bästa gångarterna är tölten och passen.
Maur är stor och smäcker. Här nedan syns han
Vi åkte runt på norra island och besökta bla Fornhagi för att se på Maurs avkommor. De verkar vara mycket högresta och vackra. Här är hans föl född i årPå väg neråt i Sverige så stannade vi bla hos Járnsaxa som tränas nere hos Isa Gustafsson. Hon är släppt på bete och ska nu vila en tid. Járnsaxa är 4 år och rör sig med stora rumsliga rörelser. Pappan till Járnsaxa är Fannar fra Audholtsaleigu

Frakkur har haft en blödning i hoven men nu var hoven inte varm längre och han verkar vara ok så nu ska han sakta sättas igång och börja ridas igen.

Týr rids här ovan av Johanna Berg. Han ska vara där nere under sommaren för att ridas och tränas på att länga sig och få en mer lösgjord tölt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar