Summa sidvisningar

11 maj 2010

Virus på IslandEtt okänt hästvirus sprids på Island. Många träningsstationer och ridskolor har problem med att inte kunna träna sina hästar eftersom sjukdomen sprider sig som en löpeld från stall till stall. Tävlingar och visningar är inställda.
Undrar hur det går med landsmot som vi bokat in oss på??

Hoppas inte hela tävlingen blir spolierad. Hästen Tá kommer äntligen från Island, men eftersom flera andra hästar som skulle komma samtidigt visat tecken på virussjukdomen, så kommer Tá i det här läget inte till Galgbacken utan kommer att få gå i Hakkas hos sin ägare. Där har de byggt en hage som hon kommer att få vara i tillsvidare.

Hanna Oscarssons häst Phytur är tillbaka på Galgbacken. Den har varit i Östersundstrakten en tid. Men eftersom Hanna fått jobb i Malmbergets gruva är bägge tillbaka.

Under veckan har ridskolan TREC träning/tävling. Ekipagen får gå över presenning, tölta mellan koner, galoppera en viss sträcka, plocka upp en kon sittande på hästryggen från marken, sitta upp på hästen utan stigbyglar, mfl småroliga grejjer beronde på vilken nivå ryttarna är på.

Snön smälter i rasande fart och våra diken är överfyllda med vatten. I bäcken som går genom hagarna är det så mycket vatten att det nästan ser ut som en mini Stora Lulevattnet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar