Summa sidvisningar

8 maj 2010

Första veckan i maj

Första varma dagen på hur länge som helst. Toppen väder och snön börjar äntligen att ge vika för värmen och man ser lite tinade fläckar i snön lite här och där. Svårt att tro att vi brukar ha full sommar och bete om 4 veckor.

Snart kommer Terna att föla med Reynir. Spännade, jag önskar mig ett svart sto med en stjärn eller något vitt i ansiktet iallfall. Fölet är beräknat till den 21 maj. Men säkert tar det längre eftersom det är så vintrigt ute ännu och stona brukar hålla på sina föl ett tag om det inte hunnit bli så grönt ute.

Vi håller på att byta ut fönster i Saras stuga och har bytt i köket idag. Hinner vi så byter vi i hennes sovrum imorgon. Annars är det mycket att göra. Skotta och kratta, leda vatten i små kanaler, plocka plast och annat som tinat fram.

Longeringsvolten har pajjat under snöröjning så idag har Mårten fixat den igen. Den behövs ofta.

Nästa vecka ska Tá, Inga-Britts häst äntligen komma från Island. Bara inte vulkanen fortsätter spy ut rök, så kommer hon som planerat till Sverige i veckan. Spännande.
Även Hannas häst Phytur kommer hem igen till Galgbacken i veckan skulle jag tro.

Idi kommer också tillbaka efter vår grannklubb Midurs tävling i början av juni.

I veckan har vi haft nytt rekord. Under en ridskolelektion hade vi 16 bilar på gården. (Fler bilar har vi haft men då har det varit något annat arrangemang inte ridskola).

Ridskolan tar snart slut. De som går den här terminen har fått och/eller kommer att få information om höstens ridskola. Alla som INTE tänker forstsätta till hösten får meddela mig detta senast 31 maj, eftersom vi har kö. Det blidas även en ny grupp på torsdagar som det ser ut nu.

Vi har ritningen på vårt nya stall, som troligen kommer att börja byggas redan i sommar. Där blir det plats för många hästar, 15 hästar närmare bestämt. Stallet kommer även att innehålla en spolspilta och hästsolarium som det ser ut nu.


Det planeras även lite andra grejjer här på gården små och STORA. Vi får se innan året tar slut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar