Summa sidvisningar

19 mars 2010

Marknadshelg i GällivareEtt antal nya hyresgäster väntas in nu i slutet av mars och någon i april. Det ska bli spännande med en ny flock på gården. Eftersom några hästar har flyttat i februari så har vi lovat några som stått på kö att få ta deras platser. Vi får nu köra med en ut en in systemet. En del har bokat plats sedan länge men väntar ännu på sina hästar som dels är utomlands och dels inte köpta ännu. En spännande tid följer

Fast bilden här ovan är tagen förra våren.I slutet av April kommer en gammal bekant tillbaka för inridning och det är Frami från Djurgården som såldes till Finland.
Snaedis är fortfarande enormt stor och tjock och är kvar i sin bantningshage. Nu får de flesta hästarna på gården (utom hingstarna/valackerna i den hagen) begränsat med hö. Många av hästarna ser ut som Zeppelinare. Det är inte rättvist mot ben/leder att ha hästarna för feta (eller magra). Lagom är bäst !

I hönshuset ruvar en höna igen för fullt. Om det blir några kycklingar den här gången borde de komma nu inom de närmaste 4 dagarna. Vi får se.Nu till helgen är det marknad i Gällivare. Förr i tiden vimmlade det av släktingar som kom på besök när det var marknadsdags och det var en slags feststämming i luften.

Men nu... den är sig inte lik eller har jag blivit äldre. Det är mest en massa krimskrams och under flera år har man inte alls besökt marknaden över huvudtaget. Men i år ska jag väl försöka hinna mig dit en sväng. Marknaden är en gammal tradtion här uppe i Lappland. Det var en gång om året som folk samlades och gifte sig, hade ting, köpte och sålde saker. Det var årets stora händelse och den har nog pågått i ca 230 år denna marknad. Folk kom från när och fjärran (fast de gör de väl än antar jag)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar