Summa sidvisningar

14 februari 2010

Alla hjärtans dag (ingen dag för folk med dåligt hjärta)
Vilken dag ! Det började tidigt på morgonen med att Isa skitit och pinkat ner på köksgolvet på flera ställen. Någon hade gett henne mer mat än hon skulle ha under gårdagen. Det var bara att börja torka och skura.

Sedan gick jag till stallet och mockade åt Snaedis medan hon stod så snällt och åt sitt morgonhö. Boxdörren var öppen som nästan alltid annars och det brukar alltid funka. Men inte denna dag, utan hon tog sin chans eftersom hon brunstar och stack iväg ut från stallet med en rasande fart.


Hon sprang allra först till Bassi och hälsade på honom och jag hann precis fram och skulle ta fast henne i grimman då hon tog ny fart och kutatde som en galning neråt till hagkompisarna. När hon passerar Vinur och Ida, så blir Vinur alldeles ivrig och HOPPAR över tråden i hagen och fortsätter rakt över och HOPPAR rakt in i hingsthagen. Inte nog med det, Ida tog fart och följde efter hoppandes rakt in i hingsthagen hon också.

Under tiden hade Mårten som var längst ner vid Stures och Snaedis hage hunnit släppa in Snaedis i sin hage och stänga ordentligt. Men nu var goda råd dyra. Hur skulle vi nu få ut Vinur och Ida som kutade som galningar i hingsthagen. Med dålig kondis som man har så fick vi i våra tjocka vinteroveraller världens hjärtklappning och en ordentlig stressfaktor utlöstes, där vi sprang som tokar. Alla andra hästar utom Tyr, Vinur och Ida befann sig till slut i skogsdelen av hagen och på den sidan kunde vi hålla dem. Till sist lyckades jag fånga in Tyr och ledde ner honom till den nedre delen av hagen där Mårten stod och vaktade de övriga gänget.

Jag fick tag i rymmarna och ledde in dem i säkerhet i stallet.Här syns Vinur när han senare under dagen rids på banan och inte har några hoppövningar för sig. Han kan nog bli en bra hopphäst tror jag.

Precis när detta var klart så kommer Ullatti Anki och Dick uppkörande på gården med sin transport. De har haft några av hästarna här från gården hemma hos sig för att vänja deras lille hingst Sprettur med de tuffa grabbarna lite succesivt.


Där gick allt som smort och Sprettur fann sig väl med flocken och snälle farbror Tyr tog hand om honom. Han verkarde glad att leka med de andra grabbarna den här gången.

Killarna som gick kursen, var som ena riktiga cowboys idag. De galopperade och red som aldrig förr. Några provade på att rida på ovalbanan också. Frekja var lite fräck idag och sprang iväg först ut i djupsnön och sedan på väg ut sprang hon ner Mårten som stod och skulle fotografera ryttarna. Ett stort blåmärke på Mårtens ben blev det av det sammanträffandet. Hade han haft en pistol i det ögonblicket så hade den nog nyttjas just då.
Här ser vi hur Bosse reder ut situationen med Frekja som tog vägen in i djupsnön

Annika S har tagit denna bild ur grodperspektiv där Inga-Britt och jag studerar ryttarna

Här fräser Bosse och Staffan vem hinner först ?
Dont call me Janne, call me John..... John Wayne

Men är det inte ?...... PettsonJonathan försöker hinna ifatt Bosse som galoppar runt ovalenCanada next for NäckstamMer bilder och info finns på www.nangen.se. Jag tror även att det ska finnas en film utlagd på youtube där man ser när hingstarna släpps ihop och även när Mårten blir översprungen av Frekja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar