Hästarna är fria


Chockstart på morgonen, vid 5,30 tiden väcktes vi att lamporna på gården tändes. Vi har rörelsevakter, så när något rör sig på gården utanför hagarna tänds det lampor.

Jag tittar ut genom fönstret och ser Járngrima springa omkring på gården. En hel del andra hovtramp hörs också.

Nu var goda råd dyra. Snabbt in i kläderna, utan underkläder och sockar fick jag på mig skoteroverallen och skoterskorna.

Hästarnas svansar syntes bara när de sprang nerför backen. Mårten och jag hoppade snabbt i bilen och förföljde rymmarna.

De 7 hästarna sprang rakt ut på E10 och fortsatte söderut. Mårten körde bakom hästflocken med varningsblinkersen på och jag hoppade av och tog hand om Terna som inte orkade hänga med de andra rymmarna.

Mårten motade in hela hästflocken på nästa infart mot byn och då sprang gänget som tur var hem igen. Där han stängde in alla i vår rundvolt.

Jag gick som sagt med Terna efter vägen och det är låångt när man inte har sockar i skoterskorna. Mina fotknölar ser inte ut som de gjorde innan, utan är mer som två stycken råa köttbullar.

Nåja allt gick bra och alla hästar var tillbaka hemma igen efter ca 20 minuter.

Varför kunde de då smita ? jo igår kväll tog Mårten in batteriet från den hagen där vi inte har ström utan batteriaggregat som elförsörjning i trådarna. Batteriet behövde laddas. Járngrima med sin tjocka päls testade ju förstås genast tråden och såg att den gick att spränga vid grinden och resten följde efter.


Nu får vi hädanefter stänga grinden nere vid vägen också så de inte tar sig ut från gården om de smiter igen.

Tur att allt löste sig bra och att vi klarade alla 7 hästar på 2 personer.

Kommentarer

  1. Ojoj, tur att det gick bra! vad tusan skulle dom ut på E10 o göra, tokiga tottar!
    Skönt att alla är hemma välbehållna i alla fall.

    SvaraRadera
  2. Det var gårdshagens hästar, alltså? Inte bara Jóra och Járnsaxa som ställer till det...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja