2010 välkommen

Årets första dag börjar gå mot sitt slut. Hästarna har varit lite nervösa idag och det var lite besvärligt med ridningen av vissa av dem.

Det beror nog på de raketer som skjöts upp under natten. Vi skjuter inte några själva men det skjuts här runt omkring så både hästar och vår hund blir stressade och rädda.

I går var vi 7 personer som fick försöka få in hästar på olika ställen inför nyårsnatten. Några får vara i en ligghall som går att stänga igen och vi in 13 hästar i stallet och några fick vi sätta in i transporterna.

Vi har många av hästarna på lösdrift och då ryms inte alla samtidigt in i stallet. En del fick vara kvar i hagarna och då får man dela upp sig och vakta så de inte händer en fruktansvärd olycka med hästar som spränger staketen i hagen och ger sig ut på stora vägen och orsakar en trafikolycka eller något annat hemskt.

Jag måste säga att jag inte är någon vän av nyårsrakter och smällare.

Det mesta är ju över på några minuter men de där minuterna kring midnatt då det sprängs som mest är inte roliga och jag vågar nog påstå att det är årets jobbigaste dag och det är tur att vi får hjälp av folk under nyårsnatten.

Vi får se hur länge vissa hästar som är känsligare kommer att reagera och vara rädda för varenda ljud som låter annorlunda. Snaedis är en sådan och hon hoppade och studsade och stegarde sig idag när en fågel sjöng eller när en kedja i traktorn rasslade osv.




Här är årets första bild på Tjalve han ville posera lite och om man tittar riktigt noga så ser man att han har ett stort blåmärke i pannan. Det fick han igår när han sprang rakt in i en stor skärbräda som jag precis höll på att torka av. Den fick han rakt i planeten.




Här är fullmånen som lyser över Galgbackens hästhagar. Det börjar bli mörkt ute och bara månens sken lyser upp världen. På den ena bilden ser man att det kommer en bil på väg E10. Man kan se bilens lysen i bakgrunden

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja