I väntan på tomten




Varje dag så frågar Tjalve om sina julklappar och när tomten kommer. Han har tyckt att det tar så lääänge. Men idag gav han upp världens glädetjut när han fick höra att det är nästa torsdag.

Idag har Emma haft kalas för en hel del barn här i byn och vi hade 10 st glada 8-12 åringar som var här och provade att rida litegrann.

Några dagar har här varit super kallt med allt från -22 till - 30 grader. Inget visande av saluhästar som var planerat under torsdagen. Nu kommer de att visas på söndag och måndag istället.

Temperaturen har stigit och nu är det ca - 14 grader.

Helt plötslig just nu sitter Tjalve och MEDITERAR ??? Han sitter på golvet brevid mig i lotusställning och säger AUM AUM med händerna och fingrarna i yoga position ? konstigt ? undrar var han lärt sig det ?




Amanda som har lånat Idi av oss säger att de haft en liten tävling nere på Vången + en avelsvisning med Gudni som domare. Det hade gått bra för Idi och han kom till final i tölten, trots att underlaget var jättetungt. På avelsvisningen fick Idi 8,0 för de flesta gångarter förutom tölt och kortgalopp där han fick 7,5 tror jag att hon sa. Gudni hade tyckt att han var en kraftfull häst som säkert med styrka och ork kommer att få bättre och bättre gångarter. Han trodde att det var möjligt för honom att få 8,5 el tom 9,0 för traven inom en kort tid


Hon hade visst en liten miss i traven när han drog i väg i galopp under en stund innan hon fick tillbaka traven på honom.

Imorgon har vi glöggritt ute i skogen igen. Hoppas att det inte kört allför många snöskotrar och förstört så att det blir jobbigt för hästarna.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja