Augustis sena ljumma kvällar

Fortfarande tryckande värme och i princip inget regn alls har vi fått här i Sakajärvi under hela sommaren. Runt omkring har åskan mullrat under de sista dagarna men här har det inte kommit en regndroppe.

Det är bra för vi har satt in mer hö i ladorna och det har kunnat torka bra på våra hjässor.

Vi har ett ridläger den här veckan. Vi tränar på bana och rider ut på kvällar/nätter på lååånga turer.

För någon dag sedan red vi över den fasliga Leipobäcken. (Förra året var det två som plurrade i rejält och blötte ner sig)men nu gick det utan problem för vi hittade exakt var hästarna skulle sätta ner sina hovar utan att falla ner i den djupa strömfåran. Det finns en smal passage och om man går lite åt höger eller vänster så missar man den och hamnar djupare ner.







Vi ska rida iväg någon dag till en stor ravin som ligger vid Lina älven. Vi har aldrig varit där men ska prova ta oss dit under någon av dagarna. Dessutom kommer vi att prova på att korsa självaste Linaälven någon dag också har vi tänkt.

Tjejerna på det här lägret tränar inför tävling. Vi ska gå igenom FIPOT (det är regelboken för islandshästtävlingar) mm saker i och omkring själva tävlandet med islandshäst. Det finns fler tävlingar än själva ovalbanegrenar och det är ju självklart passlöp och trec.

I Trectävlingar så rider man över broar, öppnar grindar, rider under nedhängade draperier och annat konstigt för att se om ekipaget klarar av svåra övningar och hur samspelt ekipaget fungerar ihop.








Kvällarna blir sena och vi sitter och spelar kort och spel till långt in på nätterna.
Dagarna är så varma så vi försöker att bada flera gånger per dag.

Odinn kommer att säljas till Jessica och Idi kommer att stanna med Amanda som ska gå på islandshästutbildningen som gymnasieskolan Dille i Jämtland har.

Här hemma bygger vi ut vår sadelkammare och förbereder för de nya boxarna som ska byggas.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja