byggplaner

Igår kom vi hem vid 21,00 tiden. Imorse ringde telefonen 6,45 att en häst var lös och utanför sin hage. Det var Viktor som vanligt som hade tagit sig ur sin hage och gick och vandrade i godan ro utanför sin hage och mumsade på det saftiga gröna gräset på andra sidan staketet.



Det var bara att åka iväg med hästfinkan och hämta hem honom och Náma som förnärvarande går i samma hage som honom. De får vara hemma ett tag tills vi satt ny ström i hagen. De andra stona har vi flyttat från Liikavaara västra hagen och satt dem i Liikavaara östra hagen istället eftersom betet började ta slut i den västra hagen.

Bassi har idag betäckt Skjona idag och Edda verkar inte långt borta från att brunsta. Murklan däremot är arg och tvär och vill inte alls bekanta sig med snygge Bassi.




Stallet ska byggas om med två nya boxar och vi har idag tittat och måttat lite och ska under veckan börja röjja undan så vi får plats att börja fixa och dona i den delen av stallet.

En ny tupp och 3 nya hönor kommer vi att få snart. Vi kommer att välja en av 2 tuppar som är upptagna från Gävle till P-vaara.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja