Åskoväder


Årets första riktiga oväder har drabbat Gällivare. Ett hejdundrades skyfall och åska drabbade oss under eftermiddagen. Det behövdes för marken var torr och för att gräset ska växa bättre var det bara bra att allt fick sig en ordentlig rotblöta.

Nu börjar min semester !!! Långa lata dagar väntar framöver. Fast lata och lata vi har en hel del att göra. Slå nya staketstolpar, hårdgöra markyta vid grindar. Bygga ut sadelkammare är några av våra projekt som ska ske under sommaren.

Hingsten som betäcker Terna nere i Jämtland Reynir fra Hólusum leder SM och töltens uttagning med över 8,0 i poäng. WE WANT REYNIR FOR WM !!

Bassis papper är inte klara ännu. CD skivan med röntgenbilderna hade gått sönder i transporten till Island där ngn expert ska titta och bedömma allas röntgenbilder finns. Vi väntar med spänning att få höra vad de säger. Hoppas inte det blir för sent, för betäckningar innan allt är klart. Fast det är klart man hinner ju även betäcka i augusti och då föds ju fölen i juli då det oftast är varmare och grönare här uppe i Lappland



Stona som går på bete i Puoltikasvaara blir man alldeles chockad när vi ser dem ca 1ggr i veckan. De har blivit jätte stora och oigenkännliga. Mårtens föräldrar tittar till dem 2 ggr/dagligen och ger dem vatten samt flyttar efter hagen, när den verkar vara för mycket betad.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja