Summa sidvisningar

10 juni 2009

Sommar regn och doftgräs

Ett milt sommarregn föll ner över Galgbacken igår. Det var alldeles varmt ute och solen sken och mitt i allt så föll några ljumma varma droppar ner från himlen. Det kändes precis som ett monsunregn.

Efter regnet doftar det så gott och friskt. På vissa ställen på vår gård så växer det något som vi kallar för doftgräs. När man går förbi där det växer så sprids en ljuv doft av något som nästan luktar vanilj. Jag skojjade med Tjalve och sa att en ängel just gått förbi och att det är därför det luktar så gott.

Viktor har hoppat över staketet till grannen och smet till vår grannes hästar som går och betar en bit härifrån. Där stod han utanför deras hage och betade i lugn och ro. Viktor fick arrest (igen) och vara i en liten hage med stark ström. Nu har vi preparerat den hagen han ska gå i med hans andra hästkompisar med STARK ström.Viktor är en riktig luring. Han är den som kan öppna hagar och hittar på hyss. Han kan visa höger och vänster med sina framben. Han kan backa och sparka boll. En riktig cirkushäst skulle man kunna träna honom till.

Nu är alla ungstona placerade i en stor beteshage i Puoltikasvaara. Där får de gå och äta upp sig ett tag. Tryggd är här hemma på gården och ska föla vilken dag/natt som helst. Jóras lilla föl är så vackert och finlemmat.

Grima fra Kýrholti

Vår häst som står på island Grima fra Kyrholti ska i dagarna betäckas med Kvistur fra Skagaströnd.


Kvistur fra Skagaströnd

Vi kommer att ta hem henne i vinter, så hon får föda fölet här hemma, så är det tänkt iallfall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar