Summa sidvisningar

9 maj 2009

Skvatt galna hästar

Våren är här och allt vad det innebär. Bassi vår hingst är helt förändrad, så snäll och lättsam som han varit i alla tider är som helt borta nu och han är spänd som en fiolsträng och vill bara dra iväg i 100 knyck känns det som. Honom får vi rida nu på strama tyglar böjd och ställd på volt i tölt hela hela tiden tills den dag han lugnat ner sig.

Bending har här hemma på gården också agerat rodeo häst och hoppat och krummat med ryggen så Jessica fick hoppa av i bara farten. Sedan fick vi försöka få henne lugn igen och det tog ju sin tid. Hon brunstar säkert. De andra stona har också betett sig underligt och springer som tokar och hoppar som om de har gummibollar under hovarna.

Kerstin har under tiden ridit ut med sin häst Viktor en blanding mellan islandshäst och American Saddlebred (en stor hästras som töltar). Han gillar att dra på och få springa och är så glad när han har sina hundkompisar med.
Andreas Hinzer heter mannen bakom kameran till ovanstående bilder. Han är en fantastiskt duktig fotograf och lever ihop med Kerstin. Här har han fotat henne under en kvällsritt här i Sakajärvi. Bilden har lite vilda Västern stuk tycker jag.

Vi har mycket fin terräng här runt om att träna hästar på nu när snön äntligen är borta. Men då gäller det ju förstås att man kan hålla sig kvar på ryggen på dem förståsHär är Kerstin igen med sin vän ViktorOch här har Andreas fotat "min" häst Snaedis som betyder Snögudinna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar