Träning av hästar hela dagen

alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5328668923590833394" />

Bassi har skotts på och har vilat färdigt. Så nu är det bara att börja rida igen. Idi har också börjat sättas igång efter sin smäll mot bakbenet som gjorde honom halt och svälld i bakbenet.





Här är Amanda med sin Panda




Týr rids också. Med honom är det enklare ridning som gäller framåt,i tölt, trav eller galopp och så att han stannar ordentligt för sätet.




Resten av gårdens hästar är det lite olika träning på. En ska bara lugnas och tränas med att sitta upp och sitta av och gå lugnt i skritt utan att rusa iväg. En annan ska tränas i att gå fram för skänkeln och ha bjudning framförallt i skritten då den bara dör efter en stund.

En annan måste acceptera att man tar den i tygeln utan att den ska kasta sig framåt i trav. Alltid finns en massa olika saker som behövs tränas och vidareutvecklas hos hästarna.

Det är det som är det roliga när man ser framstegen. Ibland kan man lätt glömma bort det roliga i det hela när man har för mycket att göra.

Men nu ska Jo-Mi bjuda oss på en fisksoppa av Röding som är fiskad uppe i Jokkmokksfjällen. Mums mums det ska bli gott. Jag känner redan den goda aromen av soppan slingra sig in i min näsa.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja