Summa sidvisningar

1 februari 2009

kläder kurser och pimpel


Kläder ! En gång i tiden hade man en förhoppning att kunna separera stallkläder och
"civila"kläder. Nu funderar man när man ska ut bland "vanliga" människor vad man ska sätta på sig som inte luktar häst.

Det krävs en hel del letande och sökande för att hitta några kläder som är utan hästlukt och speciellt gäller det jackor och skor. De har som en förmåga att råka hamna i hästodör förr eller senare. En dag märker man plötsligt att man inte heller har några andra kläder än just stallkläder !

Under helgen som varit har vi haft kurs i centrerad ridning för Agneta Sjöberg och 5 hästar här från gården var med. Nyttigt och lärorikt är det och jag önskar att vi kan ha denna centrerade ridningssammankomster oftare. Det skulle behövas ha minst varannan månad. Man fokuserar mer på ryttaren och hur/vilka hjälpmedel man kan använda sig av i sin egen kropp för att få hästarna mer följsamma.

Jessica red med Murklan ett pass och Agneta blev förvånad över hur duktig Jessica var och hur bra hon red Murklan.
Agneta var nog lite förvånad att Jessica redan kunde lite av centrerade ridningen trots att hon inte varit med på teoripasset på förmiddagen.
Men de flesta ridgrupperna här har redan tränat lite på detta. Kul att de vi lärt har nått fram till eleverna.

Även Idi var på kurs i Kiruna med Amanda. Hjalti red alla hästar något pass och så fick de som deltog rida några pass själva också. Det gick bra och Hjalti tyckte att Idi var jättemjuk och fin. Lydig för sätet och fin i munnen. Det känns roligt att hästarna som rids in här får mycket beröm för att de är mjuka och lydiga.

Här ovan på bilden rider Hjalti med sin hingst Reynir (som ska få träffa Terna i sommar)

Under tiden vi var i Kiruna och hämtade Idi så var Tjalve med sin farfar och morfar och pimplade. Han var den enda som fick napp! en stor röding. Inte illa för en 4-åring.I morgon börjar ridskolorna efter vinteruppehållet. Det ska bli spännande att träffa alla elever igen gamla som nya

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar