Skoterhaveri i hagen



Jaha nu har det varit jättekallt igen mellan -20-28 grader. Men idag på eftermiddagen har temperaturen äntligen stigit till härligt varma - 15.




Vi kör ut vatten till hästarna i hagen med en snöskoter, som givetvis just idag strejkade mitt i en av hästhagarna. Det har hänt en gång förut och då gick fölen lös på vår skoterdyna och tuggade i sig nästan hela dynan. Det som nu återstår av den en gång så fina LYNX dynan är en sorglig rest av något som mest liknar en gammal nött kamelsadel, om ni någon gång sett en sådan ?




Mårten fick bråttom in till stan för att hämta bränsle (om det nu bara är det som är felet). Vi får se när han kommer tillbaka. Sture har varit lite smågalen och bitit, nypt tjejjerna i baken. Både Náma och Snaedis fick känna av hans uppvaktning. De skrek så det hördes över hela byn tror jag. Konstigt nog stod de kvar och lät sig nypas och bitas i rumpan utan att flytta på sig.


Vi har haft mycket problem med vattnet den här vintern. Först slutade vattenpumpen att fungera som den skulle. När vi böt pump, så gick värmekabeln som värmer ledningen från brunnen och in till huset sönder. Men det visste vi inte då, utan först när några säkringar gått och det rann vatten ur värmekabeln där man ska sätta in stickproppen i uttaget i väggen.

Vattnet frös så vi var utan vatten ganska länge och när vi äntligen fick igång värmekabeln och vattnet strömmade i ledningen igen så hade det frusit i avloppsledningen ut från köket.

Rensmaskinen hjälpte ingenting så till slut fick vi ta en spolbil som med varmvatten tinade avloppsröret ända från avloppsbrunnen och in till huset. Det var fruset flera meter.


Nu fungerar allt igen och jag hoppas verkligen att det håller i sig för resten av vintern också.


DET ÄR INTE UNDRA PÅ ATT MAN LÄNGTAR TILL SOMMAREN...
Nu precis kom Mårten och har tankat skotern och kört med den från hagen. Men vad hade hunnit hända tror ni ? jo hästarna har förstört bromshandtaget på skotern så nu gick det inte att bromsa.....




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja