Första frostnatten

 Nu är hösten  här och i morse fick jag skrapa bilrutorna då vi hade -3 grader.  Träden skiftar i fina färger och dagarna är ändå rätt varma med ca 15 grader på dagen skulle jag tro.






Under helgen har jag gått ridkurs på Brösarpsgården. Känns roligt att kunna gå helgkurser igen, då nu äntligen mitt knä har blivit bra.



Alla kattungar som vi haft har fått nya hem. Vi har faktiskt kvar hittekattungen. Den heter Selma som de flickor som hittade henne på kyrkogården önskade.


På Flyinge har de nu under helgen tävlingar för islandshästar (rosa bandet). Det är olika klasser, hingstshow och annat som samlas in till välgörenhet. https://www.facebook.com/Levrosa22


Förra veckan blev vi inbjudna till premiären på en film som är inspelad här i grannområdet. Filmen heter kärleksbevis och regissör är Richard Hobart, skådisar är bla Rolf Lassgård. Lassgård har för övrigt flyttat hit ner till Skåne och bor ca 25 min bort. Det var röda mattor champange och tilltugg. Spännande film och kul att se många statister i filmen, som man känner igen från folk här i Kivik.

https://youtu.be/sg3ripjlS60

Vi har mycket att stå i här hemma på gården och huset. Vi kommer strax att få en av våra balkongdörrar utbytt och ett köksfönster. De är dåliga och har väl suttit på huset sedan 1800 talets slut skulle jag tro.  I skiftet nov/dec får vi vår trappvägg tapetserad. De är nu en mild grå/vit tapet med hästar och naturmotiv på. Istället blir det en fototapet med luftballonger

det kommer att se ut så här. Fast den
här bilden är från nätet

Ute på gården ska de sista plattorna läggas runt ytterkanten poolområdet. Sedan kan vi sätta på taket som ska gå på räls. I stugan ska vi byta ut balkongdörr och fönster i köket. Sätta in en pelletskamin, och byta golv, ny fläkt och spis. Alla grejjer ligger lite här och där i förråd/stall/garage. Men vi har inte hunnit alls med allt vi tänkt hinna med. 



 Även  i vår lilla toalett ska badkaret , golv o väggar rivas ut. Det blir en helrenovering med nytt kakel/klinker och en dusch istället. Det är nödvändigt att fixa till våra badrum. Det ena är renoverat på slutet av 80 talet, skulle jag tro och det lilla som vi ska börja med är nog inte ändrat sedan 1940 talet.

Sekelskiftesstil blir det på bägge badrummen. En liknande toalettstol som den här till vänster kommer att sättas in i den lilla toaletten.

Men allt tar tid och det är osäkert när allt blir färdigt. 

Gestur har haft några veckors vila. Nu kommer vi att fortsätta med honom i  2  till 3 veckor till.  Han har hitills varit  mycket lättsam att jobba med och verkar ha ett bra psyke. Han är rödblack och blir 4 år nästa år.
Gestur
Vi  har under vissa tider haft problem med vårt avlopp. Det har blivit stock då och då i avloppet från vårt gästhus. Någonstans mellan huset och kommunens avlopp. Vi har kört med rensmaskin och upptäckte att det var längre ut problemet satt. Det visade sig att någon spolat ner trasor och fogmassa i någon toalettstol. Simrishamns kommun fick komma och spola avloppet med en stor lastbil. Sedan dess har det funkat som det ska. 

Mitt Kejsarträd som jag planterade ut i våras under pompa och ståt, har troligtvis dött. Nått barn som bodde i drängalängan i sommar bröt av toppen på träden och den verkar inte leva längre. Men hoppas att den kommer igen till våren. Men stammen känns konstig och tom.




Det blir nu snabbt mörkare på kvällarna och jag har beställt några solcellslampor som lyser rätt kraftigt. Tanken är att de ska placeras vid ridbanan och tändas när man rör sig där. Hur de funkar i verkligheten får vi se inom kort




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja