Summa sidvisningar

14 mars 2019

Magnus Skúlason håller kurs i norr

Annette och Gunilla får instruktioner

Återigen fick vi tillfälle att rida för Magnus uppe i Kiruna. Denna gång hölls kursen hos Ofealas islandshästar i Poultsa.

Vi hade focus på tölt och lösgörande arbete. Givetvis våra egna sitsar och problem som vi ryttare har också. Kursen var en mulen och lite småblåsig söndag och en strålande vacker måndag.

Älgarna som invarderar  Matti & Kerstins gård visade sig också. Vi fick se hur de kan hoppa över staketen utan minsta problem och hur de smaskar i sig av deras hästhö.

I filmen här nedan kan man en bit in i filmen se när älgarna äter och smaskar och samtidigt verkar intresserade av vad Magnus håller på att göra, när han jobbar med en nyimporterad häst.
På filmen syns inte alla ekipage som var med, men några glimtar förbi. Alla verkar nöjda med de tips och instruktioner de fick av Magnus och nu har vi något att fortsätta träna på under våren. Han kommer upp igen i början av maj. Denna gång återigen till Ofelas.

Gäller att hålla tungan rätt i mun och fortfarande inte glömma ANDAS


Är det någon mer som är intresserade av att gå kurs, så kontakta Anette Wiksten-Åhl (Forslund). Hon vet om det finns eventuella platser kvar.Här ska du använda din skänkel !!! 

Áfangi blev riktigt fin och det kändes roligt att rida
Här i byn kommer både författare som ska skriva en bok om oss här i byarna, Sveriges Radio P1, samt filmteam att dyka upp med jämna mellanrum. Allt för att på olika sätt skildra livet i våra byar och hur flytten påverkar enskilda individer.

Imorgon kommer en grupp på 6 st, som ska ut på tur. Bilder kommer förmodligen att finnas på vår instagram som heter galgbackens. Jag gissar att det blir vår sista tur med turister här i faggorna.

Den 23 mars lördag har föreningen Draugur en uteritt här i byn. Medlemmar kan hänga med och vi räknar på att vara borta ca 2 tim. På kvällen är det medlemsmöte på Quality och de som vill äta efteråt meddelar Liv Willerslev om detta. Mer info på draugur.nu

Vi skulle behöva hjälp nere på vår nya gård under 2 veckor i juli samt de 2 första veckorna i Augusti, med hästar och gård. Rida , fodra, vattna mm allmän skötsel. Finns det någon som skulle vilja komma och tjäna en liten slant hör av dig. Bra om du har körkort så du ev kan hämta folk från flyget.

Vi har även pratat med en duktig instruktör som vi kanske anställer att hjälpa oss en tid under hösten. Vi måste komma på plats för att se att allt funkar och att vi hinner få ridbanor mm klara.

Vi har nära till både Magnus som jag skrev om här ovan och till flera andra ridhus.

Allt är just nu lite kaosartat för att vi ska kunna fixa med allt kring vår flytt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar