Summa sidvisningar

14 april 2018

Kraftur ska bli tam

Kraftur den lille rackarn blir 2 år i sommar. När han föddes var vi i London.  De stackrarna som var kvar på vår gård fick ge intensivvård till honom.  Hans mamma Odda inte hade nog med råmjölk åt honom pga en medicin som hon måste  äta.

Kraftur har nu blivit en rätt så stor kille. Pappan är ursnygge
Kolskeggur från Kambo och mamma är lilla snabba Odda

Kraftur var så klen och liten länge och blev ju superrädd för människor. Vi låter alltid fölen och unghästarna vara ifred och tar bara in dem när de ska verkas. Det kan vara lite problematiskt i början men brukar efter några gånger gå helt utan problem.

Kraftur har vi inte lyckats fånga på länge,men fick nu under helgen fast honom och på med grimma och in i stallet där han nu ska avmaskas, verkas och borstas. Helt enkelt ska  han bli tamare och lättare att hantera så att det inte blir problem när de släpps på sommarbete.

De andra ungpojkarna ska få vara inne lite då och då som sällskap i boxen brevid Kraftur så han inte behöver känna sig
så ensam i operation bli tamare. Här har Viktoria Larsson fångat Dag när han var föl och låg och tog en tupplur.


Snart kommer Hrefna efter Dökkvi fra mosfelli att föla med Glodafeykir fra Halakoti  se hans hemsida https://www.purcheval.com/en/our-horses/breeding-horses/glodafeykir-fra-halakoti/

Sen har vi Diva efter Divar från Lindnäs som är betäckt med Freyr fra Hvoli (har egen fb sida kolla där). Jag tror mycket på den kombinationen av smidighet och lätthet som Freyr har i tillsammans med mamma Divas kraftfullhet.


Vi har hunnit ha kurs för Sandra Marin Stefansson här under förra helgen. Här dirigerar hon mig och Ragnarök i det soliga vårvädret.

Afangi och jag ska ut och gå kurs igen nästa helg och sedan blir det tävling i 2 helger i rad
Nåja vi får se hur det går. Blir intensivt men sedan dröjer det länge igen

A

Under påskhelgen har vi fotat lite sagobilder Inga kommentarer:

Skicka en kommentar