Summa sidvisningar

16 mars 2018

Draugurs vårtölt

På söndag har vi vad som förmodligen blir den sista tävlingen här på Galgbacken.

Tävlingen startar  kl 12 och pågår till ca 17.00 finalerna startar vid kl ca 15.00. I finalerna rider alla finalister samtidigt. De som placerats sig i uttagningen från plats 10- 5 tar sig till B final där de slåss om en plats i A-finalen. De 5 bästa går till A-final och segraren från B finalen får också vara med och kämpa i A-finalen.
I de klasser där det är många deltagare blir det båda A och B final. Denna gång i bägge ungdomsgrenarna i Tölt och 4-gång. I seniorklasserna blir det bara A final i alla grenar.

Parkering får ske på byavägen och sjösidan av vägen. Torr dass finns på sidan av den bruna kuren ifall nöden tränger på. Blir man kall och fryser kan man värma sig i den bruna kuren som hålls upp eldad med en riktigt värmande brasa.

Den stora grå kuren kommer troligen att användas av speaker och funktionärer.

Vilka som är anmälda och i vilken ordning starterna går kommer att sättas upp vid stallet och bruna kuren under lördagkväll alt söndag morgon.I  uttagnings klasserna T8 , V5 samt V2 rider vi 2 o 2 ibland 3 o 3. I T3  rider ekipagen 1 o 1.
En start i F2 = femgång finns också

Tävlingen kommer att ske antigen nere på ovalen där det plogas upp för publik och speaker.
Eller på ridbanan . Sker tävlingen på ridbanan är uppvärmningen på ovalen och vice versa. Domaren bestämmer under helgen. Det beror på underlag och sikt för domaren.

Domare är Caroline Wintzell
Speaker/musik  Evelina Oscarsson Mäki
Domarsekreterare Wilma Oscarsson Mäki
Fotografer Ronja Näckstam och Elin Keinström¨
Sen har vi en hel del till som inte nämns som har bakat, handlat, säljer fika och hamburgare mm

Vi behöver förhoppningsvis inte gå hungriga hoppas jag-

VÄLKOMNA TILL EN FARTFYLLD DAG MED ISLANDSHÄSTAR STORA OCH SMÅ 

En liten filmsnutt från en tävling från tidigare år. Visserligen inte föreningen Draugurs regi men en tävling på samma ställe.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar