Summa sidvisningar

26 februari 2018

Vågar vi hoppas på vår ?

Äntligen lite varmare så man vågar sig ut och upp på hästryggen igen.

De flesta tak har vi nu hunnit med att skotta och som ett brev på posten, när det nu blev varmare så börjar det givetvis att dala ner snöflingor från skyn.

Här hemma på gården är det förstås som vanligt vare sig det är -35 grader kallt eller snöoväder. Hästarna ska ha mat och vatten och daglig tillsyn vad än som händer med vädret.

Vår hovslagare kommer hit i mitten av mars och skor hästarna och veckan därpå har vi kurs för Carro Wintzell och en liten gårdstävling på söndagen. Sista anmälning för tävlingen är den 4 mars.


Det kan hända vi får ha tävlingen på vår ridbana och bara bedömas på långsidorna. Det är så himla mycket snö runt ovalbanan,så det är inte säkert domaren ser något av hästarnas ben när hon ska göra sina bedömningar.


Här är en av vårtölten jag tror 2015 års tävling om jat inte minns alldeles fel. Betydligt mindre snö runt ovalen det året i allafall.I år ska vi ha två föl i början av juni. Det är Diva från Kambo (Terna) som är efter Divar från Lindnäs tot 8.78 och ett 1.a klass sto som heter Byssa fra Kirkjubae. Hon ska ha föl med den spännande hingsten Freyr fra Hvoli bedömd 8.44 efter Gigjar fra Audsholtshjaleigu & 1a klass stoet Nota fra Vididal.  Fölet får en blup på 118 vilket inte är illa.


Caroline Abrahamssons bild på Freyr
Diva i vinterskrud här till vänster. (Terna) heter hon eg men vi döpte om henne pga att vi hade en till häst som hette Terna. Diva efter hennes pappa Divar och att hon i sitt sätt är en riktig Diva.Vi har också ett till Kambo sto som heter Hrefna som är efter Dökkvi fra Mosfelli bedömd 8.54 och en obedömd mamma efter Flipi från Österåker. Hrefna är stor svart och ståtlig och har nu ett föl i magen efter Glodafeykir fra Halakoti bedömd till  8.75.
På Hrefna har vi inte många bilder eller filmer men här har vi en som är tagen för flera år sedan när
Wilma Oscarsson red på ovalen. Den vita hästen är Leikur från Ekanstorp som Ronette rider
Avel är mitt stora intresse och jag kan nörda in mig på olika hästar och deras stammar. En av mina stora favoriter är Oddas pappa Oddur fra Selfossi som inte lever längre och knappt några avkommer heller men finns i Afangis bakstam via mamman, som tur är.

I sommar kommer Àfangi fra Saudanesi att betäcka här hemma på gården. Han är en mycket bra tölthäst. De andra gångarterna är också toppen . Han är 4 gångare och är genotypad till AA det innebär att han även har passanlag. Hans mamma hade 9 för pass (efter oddur förstås).
Exteriört har han hela 8.5. Mer info finns på worldfengur eller på hans facebooksida Àfangi fra Saudanesi.

Vi har också fått förfrågan att använda hans avkomma en isabellhingst efter Afangi och ovannämnda Diva från Kambo. >Han är bara 2 år men får betäckningsrätt på sin blup (stam ). Låter någon av dem intressant så hör av er.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar