Summa sidvisningar

24 januari 2018

Draugurs inomhustävling närmar sig

Islandshästföreningen Draugur ska ha inomhustävling på Ridklubben Dundret 3-4 februari.Uttagningarna är på lördag eftermiddag och finalerna på söndag förmiddag. Framridning blir ute på ovalbanan om det inte är över -20 grader. Vid kallare väderlek kommer framridning att ske inne i lilla ridhuset gruppvis. Mer info om detta kommer senare.

Stora ridhuset är stängt pga reparationsarbete (gäststallet där boxar bokas för de tävlande görs till ridklubben) Enligt infon vi fått kommer inte gäststallet att beröras av reparationsarbetet i ett sånt tidigt stadium som 3-4 februari. Skulle annan information komma i ett senare skede, så meddelas givetvis deltagarna och pengar betalas tillbaka.
Grenarna är följande

T8 = ett varv i valfritt tempo tölt byt varv och rid likadant åt andra hållet.

T3 = Ett varv kort tempo tölt, byt varv rid kort tempo på kortsidorna och öka farten på långsidorna. Här tittar domarna  bla på hur ökningar och nedtagningar ser ut. Sist ska man rida ett helt varv ökad tölt.

V5 = Ett varv tölt, Ett varv trav, 1/2 varv skritt och ett varv galopp

V2 = samma som ovan fast med ökad tölt på slutet

F2 = samma som ovan fast istället för ökad tölt har man passläggningar på en långsida

Speakern talar om hur man ska rida ifall man glömmer bort.mer info om vart man betalar mm finns på draugur.nu under aktiviteter och tävlingar.

Sista anmälning är nu på söndag.  Hästar finns att hyra här på Galgbacken om man vill vara med. Trp in till gäststallet och tillbaka ingår.Domare är Jenni Lindberg

En sån här liten tävling är till för alla. Det är under enkla former för att man ska få insikt i tävlandets värld.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar