Summa sidvisningar

13 juli 2017

Admirall får ny ägare

Admirall från Kambo är i dagarna såld.

Efter SM har vi haft det hektiskt och skott hästar på löpande band.

Vi kommer att sälja fler hästar inom kort, om det går som vi planerat.  Både Hrefna och Diva är betäckta och ska ultraljud undersökas inom den närmsta tiden för att se om det finns något litet föl i magen.

Nästa vecka ska Járnsaxa  och Isa, rida på ett SM kval i Gaedingakeppni.  (en islänsk tävlingsform som börjat bli mer och mer populär här i Sverige.  Den 5 augusti ska Ronette rida igen med Járngrima också försöka kvala till Gaedinga SM. Hon ska tävla nere på Strömsholm.

Själva SM i Gaedingakeppni går av stapeln i september ända nere i Skåne. Vi får se hur det ska gå på kvalen.

I sommar blir det inget tävlande för Afangi då han fått en skada, som gör att  han måste ta det lungt och vila under några veckor.

Det kan hända vi istället tar hem honom hit till Galgbacken och passar på att betäcka några ston med
Áfangi. Vi har inte bestämt oss ännu och ska diskutera saken vidare.  I sånafall kommer han hit till Gällivare i augusti.


Under vecka 30 har vi ridläger här på gården. Det blir nog troligen årets sista läger. (ev kommer vi att ha några kortare dagridläger i augusti)

Men dagar och OM det blir av är inte bestämt då vi ser att vår tid inte alltid är vad vi hoppats på. Dagarna liksom bara springer iväg.


Caroline Wintzell kommer och har kurs andra helgen i augusti. Det finns ännu någon plats kvar på hennes helgkurs. Se mer på föreningen Draugurs hemsida under kursfliken.


Náma fick ett stoföl under förra veckan. Det blev en silverbrunskäck. Mycket vitt och en huvud i brunt med stjärn. Hon fick namnet Eir.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar