Summa sidvisningar

16 juni 2017

Ny häst

Äntligen har de flesta hästarna kommit sig ut på bete nu. Det var en seg och kall vår, det snöade ända in i juni, vilket inte alltid är så ovanligt här uppe förstås men nu är det flera år sedan sist.

Aegir och Járn från Galgbacken beter i det fria

Àfangi funderar i hage under vårvinternDäremot har den här sista veckan varit varm och behaglig med lagom mycket värme. Det är torrt fruktansvärt torrt och nu medan jag sitter och skriver det här har det börjat att småskvätta. Det blir bra då jorden behöver sin väta.Så  här har jag fått klä mig under de varma dagarna. En hatt som skyddar nyllet från att bli alltför stekt och lätta oömma kläder så man inte svettas ihjäl. Trist bara att min bomulls skjorta är vit. Det är ingen bra kombo. Vår gammel cheva kommer väl till bruks då vi kör ut staket stolp och vattendunkar med den.

Nu under sommaren sätter vi en stor 1 kubiks vattentank på den så den som ska fylla på vatten får lättare att bara köra ut med chevan och tanken på flaket.
Elmer är en stor rackare med fin fina gångarter. Vad ska det bli av honom månne ?
Vi råkade snubbla över ett litet sto på Island efter Prumufleygur och med lite snabb koll av mammans bakstam bestämde vi oss för att slå till.Funi är morfar till stoet och pappan är den superflotta Prumufleygur.  Det blir spännande att se hur hon kommer att utvecklas. Hon får vara kvar på Island ett tag till så ser vi hur vi ska göra i framtiden med henne.


Áfangi ska få betäcka vårt sto Járnsaxa under sommaren.  Dessutom har vi en helsyster till Járnsaxa som nu är 5 år fast hon är helsvart. Kanske även hon får ett föl med Afangi ? vi får se kan bli intressant att se hur 2 systrars föl blir med samma pappa.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar