Summa sidvisningar

24 juni 2017

En kall midsommar över oss i norr

Midsommaren här i Gällivare har varit kall. Några plusgrader och växlande molninghet. Vi fick äta vår midsommaraftons middag ute i baracken. Ute gick det inte att sitta.

8 personer var vi som festade på kyckling, grönsaker, tårta, grillat kött, sill och soyaspett mm.

Ridläger 1 är avslutat och vecka 30 startar ridläger 2. Ni som är anmälda kommer att få info under veckan.

Nu ska vi köra Diva (Terna från Kambo) på betäckning


Foto från Ia & Dennis hemsida. Divar från Lindnäs
pappa till Diva
Hon ska få träffa Freyr fra Hvoli. Han är en liten smidig 5 gångshingst som vi tror kompletterar Diva bra.  Freyr bor i Boden hos Caroline Abrahamsson så det är ju supernära för oss att köra henne dit.


Stoet Náma kommer att föla inom kort.  Hon är beräknad till omkring 10 juli men brukar få sina föl lite tidigare. Skulle tro ändå att det tidigast blir under nästa vecka.

Náma är betäckt med Kolskeggur från Kambo.


KolskeggurNere i Jämtland är Hrefna och ska få ett fint föl efter Glodafeykir fra Halakoti. Han bor i Frankrike i vanliga fall men är upplånad till Sverige under denna sommar.


Även Gjóska ska betäckas med Baldur från Nötbacken (efter Hrafnfaxi) som Julia Larsson äger. Vi misstänker att Gjoska kommer i brunst i slutet av vecka 27.Nere i söder har vi Àfangi. Han ska få ett föl med Járnsaxa är det tänkt och kanske kanske med hennes helsyster Hild. Vi får se hur vi gör med dem. Afangis föl får enormt bra benställning och hals manke bogar, kan man se redan nu på de avkommor han fått. Enorm man o svans verkar han också nedärva.


Diva på ridläger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar