Summa sidvisningar

9 maj 2017

Snö,hagel, stormbyar våren är sen

Vädrets makter är svåra att begripa sig på. Här är ännu kallt. Flera minusgrader på natten och på dagarna snöar, haglar och blåser det.

En dag var det +12 grader och då försvann mycket av snön. Fast när nätterna har varit så kalla så är det mesta av snön kvar och det går säkert att köra skoter ännu utan problem. Det ser nu ut som det brukar göra vanliga vårar kring 1 maj. Det är 10-14 dagar senare än det brukar
Fast våren är ändå här för svanar, tranor och andra fåglar ser vi varje dag. Det finns tom en tornfalk här som retar skatorna.


Den här veckan har vi markarbete med bommar och småhinder (ridskolan) . Under helgen kommer Caroline Wintzell hit och har kurs för oss. Det är hektiska dagar här. Under helgen som varit hade vi hundutställning, tävling och ett gäng medium som besökte oss för att avläsa platsen här.

Nästa vecka kommer Isa Lotfi och skor hästar. Denna vecka och nästa har vi praktikanter från olika skolor här. Det är ju tur det eftersom Eva nu är sjukskriven efter att ha opererat sin höft. Så jag kommer att få jobbiga bråda dagar den närmsta tiden.


Ridbanan har nu torkat upp rätt så bra. Fast det är ovanligt sent i år. Men den är bra att rida på mjuk och fin nu. Sakajokivägen är en lång väg som sträcker sig hur långt som helst den har också varit plogad hela vintern och är nu helt perfekt att rida ut på.

När man hinner rida förståss..

Vi har många fina lovande unghästar på gång. De rör sig med stora luftiga rörelser och steg. En del går redan att rida på och andra ska vi börja med så fort som möjligt.

Det blir intensiva dagar här under maj och första tiden i juni. Nästa helg ska vi ner till Boden och tävla med 2 hästar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar