Summa sidvisningar

16 februari 2017

Al got no balls

Ridskolan har kommit igång och vi har börjat med en rätt lugn vecka. Mycket skritt, sits och ridvägar.

Under helgen har vi haft en möhippa här på besök och på söndag har många varit engagerade i draugurs löshoppnings träning. Varje söndag kommer förening Draugur att ha löshoppning här på ridbanan några veckor framöver.

Nu när ridskolorna kommit igång hoppas vi hinna kunna rida fler hästar som hamnat i skymundan för att ridskolehästarna skulle prioriteras.

Under veckan har vi haft 2 flickor på prao från Sjöparkskolan. De har fått se/vara med på hur man arbetar på en hästgård. Matning , vattning, longering, borstning mm.


Kraftur vårt lilla föl som blev sjuk kort efter födseln har verkligen kommit till rätta i sin nya flock med pojkar. Han leker, äter och sover med de andra grabbarna som han inte gjort annat.

Vi har vår hingst Kolskeggur nere hos Isa. Vi tycker att han ser snygg ut och har funderingar på att avelsvisa honom. Isa har fått ta några av våra hästar som vi har skickat på visning en tid innan visning för att se vad som går att göra och om de är  någon ide att visa dem. Isa är vår hovslagare/tränare som brukar komma upp hit till Galgbacken med jämna mellanrum.

Om vi inte beslutar att avelsvisa Kolskeggur kommer han troligen att säljas som valack åt någon. Vi får se. Han är så lugn och snäll att tom ett litet barn skulle kunna rida honom.

Hon(Isa) har också vår andra hingst Àfangi som hon rider och tävlar. Där nere i Stockholmstrakten har de mer möjligheter till att komma iväg på träningar och tävlingar. Nu nästa helg är det vintermästerskapen på Strömsholm. Àfangi ska vara med både på hingstshowen och på tävlingen.

Här är både Kolskeggur = KG och Áfangi = Affe som käkar tillsammans nere i Roslagen. Fotot av Isa Lotfi

Algot är numera kastrerad. Nu kallas han så fyndigt för Al got no balls....    enligt Fanny Järderholm.

Algot till höger och Katten Kattis till vänster. Kattis som vi hittade i skogen år

2002 och sedan nu hösten 2016 fick veta vem som ägt henne och att hon hetat Alice
i sitt tidigare liv.

När vi åker ner och tittar på Vintermästerskapen kommer vi att ta med oss en kattunge till därnerifrån. Det är Carro Wintzells kattunge Mini-My som kommer att bo hos oss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar