Summa sidvisningar

1 januari 2017

Nytt år & nya hagar

Nytt år nya gråa  hår !

Vi har fått flytta om två av hästflockarna till olika hagar. Stohagen uppifrån gården med bla Náma mfl har fått flytta ner till den forna grabbhagen.

De unga hingstarna och några av valackerna har fått ta den förra stohagen uppe på gården. Då får vi dem längre ifrån stona och längre ifrån ovalbanan. Det är också bättre staket i den som de nu har.

Alla hästar var glada och uppspelta att få nya marker att springa på.

Jag gjorde en kort filmsnutt under de ljusa timmarna, så ni kan se hur det såg ut. Några av pojkarna släpps ut först imorgon måndag för att det ska bli så lugnt som möjligt för de två små
(Tristan och Dag) som nu i år blir 1 år.Nyårsafton gick relativt lugnt några springande hysteriska hästar men eftersom vi alltid måste vara många människor här på gården vid 12 slaget så har vi alltid hittills lyckats hålla dem i sina hagar. Stallet är förstås överfullt med hästar intryckta överallt.

Det man får vara rädd för är förstås att de spränger sig ut ur hagarna och springer ut på vägar och skadar sig själv och andra människor. Eller springer hysteriskt i sina hagar och får kvistar ex in i ögonen, bryter ben eller annat hemskt när de kutar omkring bland träd och fur i mörkret.
De här bilderna på blodiga benet och hästögat är hämtat från
nätet och har som tur var inte inträffat här.

Vi har bokat in en betäckning med en hingst som heter Glodafeykir fra halakoti. Han har en superbedömning och har tävlat både i 4-gångs grenar och 5-gång med topp resultat.

http://www.purcheval.com/en/our-horses/breeding-horses/glodafeykir-fra-halakoti/Vilket sto som vi kommer att använda till honom ännu har vi inte bestämt oss för ännu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar