Summa sidvisningar

12 januari 2017

Ny häst till ridskolan

Karin Åberg dyker upp här på Galgbacken under lördags förmiddagen. Hon har med sig sadlar, träns kläder och annat smått och gott för den som vill handla grejjer till häst eller ryttare.

Några nya ridskolehästar ska köpas och en kommer redan nästa vecka. En silverskäck valack dyker upp. Några har hört av sig och vill köpa denna herre (redan) men vi får se. Han ska gå i vår ridskola ett tag i allafall först.

Heid o Freya åker till Vången och ska inridas av hippologerna där. Vi har så många hästar här att hinna med så vi tog ett snabbt beslut att bli av med några av dem genom att skicka iväg dem.

När jag haft mitt fingerproblem och min operation har vi inte hunnit rida egna ridhästar och än mindre träna unghästar under höst/vinter. Men nu verkar alla kroppsliga problem försvinna eftersom så nu kommer vi att dra igång med övriga hästar.

På söndag har Lena massagekurs igen för nästa gäng. Hon visar var och hur man kan massera och vad man kan tänka på.

Vi kommer denna vår att ha fler spännande saluhästar på gång. Både lugna och trygga hästar och mer explosiva hästar med gångarter som passar för tävling.

Snön har vräkt ner och vår traktor startade inte i går morse. Det visade sig vara något vajsing med kabeln till batteriet så det var ett lätt problem att fixa. Nu blir det röjning av under helgen både oval, ridbana, gård och vägar.

Många har kört fast i uppförsbacken till vår gård idag.  Ta fart rejält när ni ska till oss eller lämna bilen nere på vägen. Kom gärna från södra infarten, så går det lättare att komma upp.
Vi har skott hästar här under några dagar och haft veterinär här för tandkontroll och vaccinationer. Några hästar hade vargtänder som var lite knepiga att få loss. De ligger längst bak och kan vara små och svåra att se. De kan hindra hästen från att ha bett i munnen på ett bra sätt. Vargtanden kan irritera och man bör kolla sin unghäst i munnen innan bett sätts in. Har man en häst som gapar och håller på kan det bero på en vargtand som irriterar.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar