Summa sidvisningar

19 november 2016

71 liv matas här varje dag

Här på gården är det 71 levande varelser som vi matar här varenda dag. Ni får själva gissa vad de kan vara för slags varelser. Då är inte alla vilda djur inräknade som kråkor, råttor mm som kan finnas på en gammal gård.
Nu närmar sig advent med stormsteg , redan nästa helg är det 1a advent.


Islandshästföreningen Draugur har en glöggritt lördagen den 3 december el om det var 4 ? minns jag inte nu men det kommer mer info.


Då kan man om man har en häst följa med på turen och rida ut i vitklädd skog och efteråt njuta av varmglögg med pepparkaka.

Här är en bild från tidigare år då vi var 17 st som gav oss iväg
på en glöggritt i vitpudrad vinterskog.Många var intresserade av vårt Sto Snaedis som vi bestämde oss hastigt och lustigt att sälja. Hon är nu reserverad och i väntan på att pengarna hamnar på banken så kommer hon att användas på ridskolan.

Vem den nya ägaren till Snaedis kommer att bli väntar vi med att tillkänna ge.

Snön har vräkt ner de här senaste dagarna och för att nyss inte haft i princip någon snö alls har vi nu ca  35 cm. Än så länge tar man sig fram överallt i skog och mark. Myrar o sjöar är frysna och snön är ännu inte alltför djup.

I morgon söndag rider en av torsdagsgrupperna igen,då de hade en ridlektion då strömmen kom och gick hela tiden. Ridbanan och stall var kolsvarta under en viss tid precis vid deras ridlektions tid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar