Hästar far hit och dit

Odinn är såld till Jessica Lundberg och vi tog hennes häst Admirall från Kambo i inbyte. Vi äger Admirall tillsammans med Isa Lotfi (Gustafsson) som ska tävla/träna och rida honom innan försäljning sker.

Han kommer att tävlas i 5-gång inom kort och är någon intresserad av en vacker valack med bra 5 -gångs kapacitet är ni välkomna att höra av er.
Odinn

Admirall åker ner till Rimbo nästa vecka och Odinn kommer upp den  här veckan.


Admirall


Járnsaxa är nere hos Jamila Berg på försäljning. Hon är ett bra 4-gångssto med stor potenial och tävlingskapacitet. Hon har fått 1 föl som vi har kvar och han heter Járn.
Járn är efter en hingst som heter Jór frå Kjartanstödum

se mer info om Járnsaxa på Jamilas hemsida jamilaberg.se

.







Vi har ett sto nere i söder som också ska tas upp inom den närmsta tiden. Hon heter Gjoska fra Audsholtshjáleigu. Ett stort svart sto med mycket tölt.

En ny familjemedlem har flyttat in och han heter Algot och ser ut så här.  Här ligger han och sover brevid vår hund Isa. Algots mamma blev överkörd när han bara var 3 veckor men han klarade livhanken med de flesta av sina syskon och nu bor han hos oss.

Ridskolan termin 3 slutar från och med nästa vecka  och termin 4 startar med måndag 17 oktober. Det finns några ströplatser kvar i vissa grupper och vissa dagar. Mer info på vår fb sida.

Nu till helgen hämtas de sista hästarna hem från betet och då har vi nästan alla hästar hemma igen.

Odda håller på att ridas igång. Planen är (om vi nu får tro på detta) att Tjalve ska börja rida och tävla med henne framförallt i speedpass 100 meter. Hon är så skoj och kul att rida på en av mina favoriter.



Odda är den lilla svarta hästen på bilden här ovan. Tyvärr har hon sjukdomen PPID som är en endorkin (hormonell) sjuka som kan drabba framförallt äldre hästar.

Odda är mamma till det lilla föl som föddes i Juli (Kraftur) som inte fick nog med mjölk av Odda.  Tydligen ett problem med de hästar som äter den medicinen som Odda fick.


Vi säljer vårt boggisläp med fronturlastning. Det är ett ume släp A40 årsmodell 2000. Släpet besiktas fredagen den 7 oktober.

Pris 40 000 kr




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja