Summa sidvisningar

1 september 2016

Elin på Drift & Jarngrima på Avelsvisning

Járngrima från Galgbacken har varit på avelsbedömning i Borlänge, Där tittar domarna på exteriör och gångarter, utstrålning mm.

Det var många hästar till visning och vädret varierade men när det var vår tur på lördag och söndag strålande solen och det var en lätt bris som blåste.

Domarna har något avancerat system hur de räknar ut allting och man delar upp så exteriör blir 40 % och gångarter/ridegenskaper 60%.Man har några minuter på sig och då gäller det att hästen visar upp sin bästa sida. JG s poäng blev till slut några 8.0 bla för tölt, kort galopp, spirit och form under ryttare. För resterande gångarterna fick hon 7,5. Förutom pass då som var 5 som betyder icke visat. Alla gångarter räknas om på ett visst sätt och just pass och tölt värderas högt. Det är svårt för 4gångshästarna att få riktigt höga poäng.

Exteriört fick hon 8,0 för hals, manke, propotioner samt man o svans.
7,0 fick hon för huvud, benställning och hovar. Resten var nog 7,5 har jag för mig just nu.

Dessa poäng har ingenting att göra med de poäng man får när man tävlar. Detta räknas på helt andra sätt.

När vi skulle få våra poäng gick inte det så vidare då chipläsaren inte fungerade på alla hästar som hade ett chipnr som började med 97. ?? Det fanns inte heller att få tag på någon annan chipläsare så här hemma fick jag be veterinären komma ut läsa av chipet fota bekräfta att det var samma häst och skicka in till sifavel. Tur att det inte var en svart häst undrar hur det gått då ?Elin på Drift !! bild från FB

Under helgen var det tävlingar i Skaulo för islandshäst och från Galgbacken var Elin Larsson med Drift från Fagerland.  med och tävlade.De kvalade sig till SM i T8 (lätt tölt) och i Gaedingakeppni barnklass och detta trots att hon fick korsgalopp.

Det blir spännande att följa den duktiga Elin och den fina Drift. Hon rider och tävlar för föreningen Draugur

Nu ska det bli hårdträning från i vinter och vi från Galgbacken ska försöka sticka iväg på ett träningsläger under våren innan eller i samband med att kvaltävlingarna drar igång.

Ridskolan har startat och termin 3 är 8 ggr som följs direkt av termin 4 också den på 8 sammankomster. Mer info om vår ridskola finns på galgbacken.com under fliken ridskola

Mina skadade fingar börjar sakta bli bättre 2 är svällda som prinskorvar och är svåra att böja. De är de som fastnat i vedkapen. Den andra skadan i högerhanden känns inte så mycket nu men är svår att böja fortfarande. Den är sned och ful men verkar gå bättre att rida med just nu i allafall kortare stunder.

Kraftur har vi nu skickat in DNA och passansökan på. Så nu väntar vi bara på att alla föl från i år ska registreras.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar