Stukat finger

I veckan har jag skadat mitt finger (igen)  ! första gången var det min häst Skrida som när vi var på tävling plötsligt slängde sig bakåt när jag skulle ta in henne i stallet. Denna gång var det vår unga hingst Járn som drog en repa på glashalt underlag med mig i grimskaftet.



Fingret mådde inte så bra efteråt och nu är det tjockt och svullet och ser mer ut som en gammal stoppad korv. Skrida skadan sitter fortfarande kvar och fingret låser sig ibland och går inte att räta ut.

Nu verkar det bli likadant med detta finger också.

I veckan har vi också haft veterinärbesök med tandraspningar och vaccinationer.

Till veckan väntar vi 1 föl och veckan efter  ytterligare ett föl. Vi får 3 föl i år och det sista fölet som ska komma är under juli månad och det är Odda som är mamman.






Under helgen har vi ridkurs här och sedan dröjjer det till mitten av maj innan vi kursar igen.

Det har varit kalla dagar och allt har stannat upp i sitt tinings skede. Marken är stenhård och vattenpölarna är isfläckar.  Nu är ridbanan iallfall snö fri men ännu rätt hård på vissa ställen.

Hönorna har börjat att värpa ingen och under några veckor har vi nu fått några ägg varje dag.
Vi håller på att slå panel på vårt hus och funderar lite över olika färger. Men om man bor på Galgbacken så kanske inte huset kan vara rosa precis.


Annars har vi haft en lugn period med spökeri verksamheten i alla fall de här sista veckorna.




I början av maj ska Odinn & Jarngrima från Galgbacken tävla samt Àfangi fra Saudanesi på samma gång. Det blir spännande. Vi åker ner några från gården och tittar på tävlingen. Den är på Väddö och det är stormur som håller i den.

Kul med en liten minisemester och spännande med tävling.







Under veckan har vi fortstatt med töltarbetet för ridskolegrupperna. Nästa vecka kommer vi att jobba med lösgjordhet hos hästar och avslappning för ryttare. Sidvärtsrörelser, framdelsvändingar galopp mm. Samt att rida på en volt = tänka 6-kant.



Många fina hästar har vi här just nu. Det ska bli spännade och få se hur det kommer att gå med alla fina hästar och duktiga ryttare.S






















Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja