Summa sidvisningar

24 april 2016

I väntans tider...

Här på Galgbacken väntar vi ännu på att stona ska föla. Det isabellfärgade damen Diva (Terna från Kambo) efter Divar från Lindnäs och Byssa fra Kirkjubae skulle ha fölat kring den 20 april. Men hon verkar ännu ett tag bort för hon har inte ännu blivit slapp kring svansroten.


. Det stora ståtliga vackra svarta stoet efter Dökkvi fra Mosfellsbae  Hrefna från Kambo, hon har däremot släppt i ligamenten och kommer troligtvis att föda före. Hon är beräknad till valborgsmässoafton.

Men när det är kallt och snöigt är det inte ovanligt att stona håller inne med sina föl till det blir lite grönare och varmare ( till det blir grönare får vi här uppe vänta länge ännu)
Afangi

Afangi foto Sandra Marin

Bägge fölen kommer att ha Àfangi fra Saudanesi som pappa. Det är vår hingst som står nere i Rimbo för att rida/tävlas/tränas där av Isa Gustafsson. De har kvaltävlingar under maj nästan varje helg så där finns fler chanser till bra tävlingsresultat. Han kommer att finnas där nere för betäckning under sommaren och ev tar vi hem honom för att betäcka ston i augusti vi får se.

Även Kolskeggur från Kambo kommer att betäcka ston detta år (om vi inte hinner sälja honom dsv) Han är stor ståtlig kul att rida mjuk och smidig.

 Kolskeggur från Kambo är så snygg och trevlig.En ny kamera måste det nu investeras i vår gamla Nikon har gett upp här under vintern, så inga nya bra bilder har vi kunnat fota på någon av hästarna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar