Mars månads ryttare

Månadens ryttare i mars är Erica Boman. Juryns motivering lyder :

Erica Boman

Erica går i skola i Piteå på Grans naturbrukslinje med inriktning på häst. Men har ändå ridit flitigt och tränat med sin häst Feiminn. Hon är en av de mest aktiva ryttarna just nu på Galgbacken. 

Hennes häst har utvecklats från en envis passgångare till ett fint smäckert sto med väl separerade och fina gångarter. Det är Erica själv, tack vare sitt starka intresse som orkat träna och utbilda Feiminn till vad  hon är idag. 


Maria Magdalena & Feiminn




När hon inte är i Piteå, så bor hon med sin syster, mamma och styvpappa i Sakajärvi. De har en hel drös med  slädhundar. Erica har ett genuint djurintresse och är även en duktig hundutställare. Hon har fått många utmärkelser med olika hundar.


Erica Boman på hundutställning. Foto från hennes FB


Men det är hästarna som ligger Erica varmast om hjärtat. Hennes första häst Casper var en blandras ponny som hon tog hand om när den inte kunde användas längre på Ridskolan inne i Gällivare. De fick några fina år tillsammans.










Erica har i dagarna köpt ytterligare en islandshäst till. Så nu har hon helt plötsligt 2 st 5-gångs ston att rida, träna  & tävla med.




Bilderna på Erica är tagna ur hennes facebook.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja