Summa sidvisningar

5 februari 2016

Ridskolan startar

Nu äntligen drar ridskolan igång igen. På måndag startar den och de flesta rider i sina vanliga grupper på sin vanliga tid. Den senaste tisdagsgruppen är omflyttad. I några grupper finns det nya personer men i det stora hela är det samma gäng som tidigare.


Vi kommer att börja veckans ridskola rätt lungt. Rida med hjälp av koner se hur raka ryttare och hästar är. Det har varit ett långt uppehåll för de flesta.Igår träffades många av de som har sina hästar här på Galgbacken med familjer på O´learys där vi åt middag tillsammans. Det slutade med att vi var 22 st som åt allt från stora hamburgare till revbensspjäll.

Dagarna går snabbt då det finns så mycket att göra. Taken ska skottas, mat till alla hästar, de ska borstas och gås igenom i manar /svansar. Sadlar och träns ska smörjas. De ska hinna ridas och tränas på olika sätt. Hagar ska repareras, vatten ska fyllas. Slangar ska tinas. Skrot ska till tippen och spån ska hämtas. Men bilen vi ska köra med har varit dålig att starta under den kalla perioden och nu har vi punktering på ett av däcken. Dessutom hittar vi inte handtaget till kompressorn så vi kan fylla på luft i däcket. Såna saker tar oftast lite längre än planerat. Så nu när bilen är lastad med allt ensilage plast och vi var startberedda så är det ett punkterat däck som sinkar oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar