Summa sidvisningar

28 september 2015

Världens nordligaste ovalbana !

Ligger i Kiruna och Poultsa. Det finns 2 banor just i Kiruna och vilken av dem som ligger allra högst upp är svårt att veta om man inte tittar på en karta.

Den som ligger 2 mil utanför Kiruna i Poultsa besökte några härifrån Galgbacken under helgen. Det var föreningen Bifrost som tillsammans med Ofélas islandshästar ordnade en invigningstävling på deras ovalbana.

Det var 20 startande ekipage. Men hör och häpna från vår gård var vi 3 hästar. Från övriga Gällivare kommun 2 hästar från Kiruna kommun (föruotm Poultsagården) var det 0 hästar, från Boden 2 hästar och från Luleå var det 2 hästar.
¨

Jag undrar iallafall vart folk är ? det finns massor av islandshästar i Kiruna och en sån här liten gårdstävling med 1 domare är ju så lättsam och enkel att starta på så jag tycker det är konstigt att så lite folk/fä både från Gällivare och Kiruna var med. Visst det kan vara massor av olika orsaker som att man inte har transport till att man är bortrest. Men några borde kunnat ha tävlat känns det som iallafall.

Tävlingen flöt på bra duktiga funktionärer ,supergod middag, tom hyfsat väder hade vi under helgen.

Nu är det nya tävlingsplaner på gång och mer info kommer att komma inom kort.Ronette red sin första tävling med Arngrim Berserk från Galgbacken
5 år

Här rider Jessica med Járngrima från Galgbacken som denna gång
tävlades av Wilma
Hur gick det då? Fullständigt resultat finns på facebook och Bifrosts sida. Men så här gick det för oss från gården

Under lördagen tävlade Ronette och Arne i T8 & V5 lättaste klasserna då han bara är 5 år gammal. I tölten slutade hon på 3,0 och fick en delad 5 plats och i V5 blev hon 4a och tog sig till A-final. (här får vi träna mer på tölt)

På söndag red Ronette och blev 5a i tölten har jag för mig på poäng 2,8 tror jag det var, han var lite stel och grisepassaktig. I finalen blev hon 3a med poäng 4,7 el 4,8 har jag för mig.

På lördag red jag V2 & T3 = tölt och fyrgång med ökad tölt. På lördagsmorgonen var Hetja som en bomb så det var svårt att rida henne i kort tempo tölt då hon låg på i handen med. Jag fick inga höga poäng någonstans mellan 4-4.5 har jag för mig men eftersom vi var få startande tog jag mig ändå till A.final

I V2 gick det bättre och jag slutade på  5.0 hästen var lugnare och mina poäng låg stadigt mellan 5,0-5,5 förutom i den ökade tölten då hon inte riktigt orkade hålla alla varven utan slog ner till galopp och jag fick 4,5  då hon tappade balansen i kurvorna. (här får vi träna mer på ökad tölt). Här blev jag 2a efter Jennifer Öderyd.
Wilma börjar bli van med att få blågula rosetter. Både med
Járnsaxa och med Járngrima har det gått braUnder söndagen var hästen lugnare och jag blev 3a i tölten efter Jennifer Öderyd och Mats Berg. Och i blev jag också 3a efter samma personer. Vi var bara 3 seniorer som red i dessa klasser. Jag är nöjd med tanke på att jag ridit Hetja så lite och att vi överhuvudtaget inte tränat någon ökad tölt med henne under året. En fin häst och jag tackar ägaren Monika Johansson att jag fått förtroendet att tävla med henne.
Här springer Hetja på isen i vårasWilma Oscarsson var den enda ungdom som tävlade i V2 & T3 och fick därför rida med oss seniorer. Töltuttagningen vann hon över oss alla minns inte riktigt hennes poäng. I fyrgången blev hon 4 tror jag eftersom hästen inte riktigt ville framåt.

Under söndagens finaler fick Wilma revansch och hamnde på samma poäng i T3 som den segrande senioren Mats Berg. Någonstans kring 5,3-5,4 och i 4 gången fick hon näst högst poäng och skulle ha blivit 2a om hon tävlade med seniorerna och den poängen räknades men nu blev hon ju 1a i bägge grenarna då hon var den enda junioren. Grattis Wilma och dessutom hade hon inte ridit med Jarngrima mer än 5 gånger innan tävlingen.

Bland dagens högsta poäng fick till Ronette och Arne det var 6,5 för skritten. (Det fanns någon till som fick 6,5 för någon gångart men jag minns inte vem)  Matti Berg och Wilma fick 6,0 för någon gångart också.

Tyvärr har vi inga bilder från tävlingen men både Kuriren och NSD var och gjorde reportage + att en massa andra människor tog bilder. Det dyker nog upp några inom korthttp://www.nsd.se/nyheter/kiruna/tavling-som-sporrar-till-mer-traning-9545935.aspx
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar