Summa sidvisningar

27 augusti 2015

Svidd- knottens tid är här

Under alla år som vi bott här på Galgbacken 10 år i år så har det aldrig varit så mycket svidd och knott som nu. Vi brukar inte behöva smörja in hästarna alls tidigare men i år får vi ta och använda beckoljan mer än vanligt. Säkerligen den sena värmen som väckte alla små sviddbabysar som guppade omkring i alla vattenpölar.
Annars går livet sin gilla gång. Ridskolorna har startat och vi har hämtat torrhö under några dagar som är inpackat i höladan.  Hagarna ska repareras efter vinterns tuggande på stolpar. Vår vänstra hage när man kommer upp för vår backe ska dras om och tråden ska fästas i träd istället för stolp. Så nu ska röjsågen fram och under några dagar ska det röjjas i buskar och skog.

Även stona stora hage med stora ligghallen ska fixas med nya stolp på vissa ställen och med en tredje tråd som ska avskräcka eventuella rymmare under vintern.

 Nya stalldelen ska i  dagarna spolas ur med högtryckstvätten och städas ur ordentligt.

Nu är det höst på riktigt och fler och  fler träd är gula. Fast fortfarande är merparten av träden är gröna.

Under september har vi helgkurser för vuxna nybörjare och för barn och för karlar. Alla är fullbokade som det verkar just nu.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar