Summa sidvisningar

5 augusti 2015

Chipmärkning och DNA på Galgbacken

Idag har distriktsveterinären varit här på Galgbacken och tagit hårprov (DNA) på alla fölen samt chipmärkt dem i halsen.

Hexa från Galgbacken foto: Viktoria Larsson

Det var inte en så lätt match kan jag säga och det är tur vi var flera som kunde hålla fast de vilt sprattlande fölen när nålen skjuter in chipet i halsen på fölen.

? från Galgbacken Foto:Viktoria Larsson


Lucifer från Galgbacken ( ska tilläggas att namnet har inget att göra med  en lus)Alla streckkoder ska sättas in i hästens pass senare. En ID-kontrollant gör en besiktning av fölen och ritar av deras tecken. Det skickas sedan in tillsammans med betäckningsunderlag, chipkoder och hårprovet till Svenska Islandshästföreningen som registerar och gör ett pass till hästen.

Passen måste finnas där hästen är. Ifall det händer något med hästen måste kan ha passet tillhanda inom 4 timmar.

Här är en bild från nätet på någons hästpass. Alla rasers pass
ser inte likadana ut. Men de flesta nya ser ut enligt ovan.


Dessutom har 2 av stona fått sina vaccinationer. Det årliga hästinfluensa samt den ena även botulism vaccin. Ja det är mycket att hålla reda på så man inte missar nån vaccination och får göra om hela grundvaccinationen igen.

Nästa vecka har vi dagridläger mån , tis, onsdag för ridläger 1 och tors,fred, lördag för ridläger 2. Vi får verkligen hoppas att vi får en stor gul grej som värmer oss från en klarblå himmel. Det har inte varit speciellt mycket av den varan denna sommar.

Feiminn från Arrennäs är betäckt med Kolskeggur från Kambo och om ca 12 dagar kommer även Odda och Bending att få träffa på honom så ser vi hur det går.


Här på gården har vi börjat rida och träna hästar igen innan ridskolorna startar. Det är lite olika utbildningsnivåer på flera av dem och alla har något som de behöver bli bättre på.

Vi kommer att åka på Gaedingatävling nästa helg i Skaulo. Det är 4 hästar från gården som är anmälda. Jag hade hoppats på att fler vågat prova på då det är ett toppen tillfälle att testa på denna tävlingsform.

Här är Odda med mig i sadeln när vi provade på tävlingsformen Gaedingakeppni.  Jag red i A-flokk (5gång) men det
gick sisådär för jag misslyckades med mina passläggningar.


Admirall och Jessica syns här på en liten filmsnutt som vi gjorde som hastigast. Vi bytte och tog Odinn och hon har nu Admirall istället


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar