Summa sidvisningar

30 juli 2015

Månadens ryttare Juli

Hans Hasse Räven Johansson har utnämnts till  Julis ryttare. Tidigare om åren syntes han tävla i dragracing med sin stora muskelbil. I sommar har han upptäckt att man kan färdas till häst över stockar och sten i skog och mark. Ljudlöst och miljövänligt istället för buller och avgas.

På tolktävlingen kom de till final med
en otroligt snabb tid team Fox family
Han har tillsammans med sin sambo Eva Bergström ridit omkring i Skaulo området under hela sommaren. Eva har en egen häst som heter Heimdal.  Hasse har lånat Ann Waara och Olivia Lampinens häst Tilbéri. De bägge hästarna är i Skaulo under sommaren på bete. Fler gånger i veckan tar de nu varsin häst och ger sig ut på tur.

Hasse har provat på alla 5 gångarter som islandshästen kan bjuda på. Snabbt har han blivit en orädd och duktig ryttare som far fram som ett jehu i skog och mark.

Hasse kan kännas igen från psyket i Gällivare där han vistats under många år. Han var en av dem med namnbricka. Nu jobbar han på Vändpunkten åt Gällivare Kommuns mobila team.

Han är uppvuxen i Malmberget och har bott där i hela sitt liv. En fin sommarstuga har han och Eva i Skaulo där de tillbringar sin lediga tid på sommaren. Nu får vi hoppas att vi får se honom oftare i stallet under vintertid. (om han får för Eva förståss)


lite pyssel och omvårdnad hinner man också med 

Här gränslar Hasse räven HeimdalInga kommentarer:

Skicka en kommentar