Summa sidvisningar

16 juni 2015

Ridläger time

Nu har vi ridläger 1 på gång. De är 5 st 10 åringar som är på läger denna första vecka. Kallt och blåsigt är det och något badande kan vi nog bara drömma om.

Men vi rider på ridbana ett pass och tränar på lite olika saker och på eftermiddagarna gör vi ridutflykter i skogen. Vi tittar på konstiga träd och djurspår och ibland ser vi även rävar och älgar.

Vi undersöker stigar i skogen, rider upp och ner för berg.

Vi har dessutom vår hovslagare här som skor hästar för brinnande livet.

Väderprognosen säger att det ska bli varmare och att vi ska få varmaste vädret i Sverige under midsommarhelgen. Vågar man hoppas ?

Just nu känns det inte som om det skulle kunna vara sant.


Odda är en av de hästarna som ska föla i sommar. Vi väntar med spänning och trodde att Ragnarök skulle föla förra natten. Hon har säckat i hop invid svansroten och har haft vaxproppar. Det rinner gulaktig vätska ut ur hennes tissar men än så länge syns inget föl.

Bending är också på gång, hon är inte lika ihopsäckad men har vitare mjölk. Vi får se vem som fölar först. Men som vanligt väntar man och väntar och vaktar och ändå fölar de när man minst anar det. Stona verkar veta när man just är inne och duschar eller inte är hemma eller sovar som stockar inne i huset. Det är då de passar på, när det är lugnt och skönt på gården och ingen ser på dem.
Frey som fölInga kommentarer:

Skicka en kommentar