Summa sidvisningar

31 maj 2015

Vindurs finaldag

Vi har precis kommit hem från Vindurs vårtävling för islandshästar.

Jag ska försöka sammanfatta dagen lite kort här.

Ronette red med Jarngrima i A-final. Jessica Johansson med Prins red i samma final. Bägge Gällivareflickorna fick samma poäng och domarna fick slutligen rösta på vem de ville ha som segrare. Denna gång blev det Ronette.
Jag har gjort en filmsnutt som jag ska försöka sammanställa över vissa finaler. Bla annat den här ovan som heter T5 och är en lätt tölt gren. Man rider kort tempo tölt ett varv, byter varv och visar tydliga steglängdsökningar på långsidorna i andra varvet.

Foto Ros-Marie Roshag Ronette Roshag
Sofie red med sin häst Bassi i samma tölt som Ebba med Idi och Wilma med Thytur. Igår vann Ebba och idag blev det helt omkastade roller. Wilma red för seger och Sofie blev 2a och Ebba blev 3.a.  Grenen heter
T3 och är likadan som den här ovan men har ett moment med ökad tölt på slutet.

Ebba valde att stryka sig ur V2 (4-gång med ökad tölt i slutet). Idi hade lite ryggproblem och blev styv och spänd. Här vann Jessica Johansson med Prins, tätt följd av Sofie Kangas med Bassi. Det var mycket jämt mellan ekipagen. Det fanns ytterligare än deltagare i denna gren som kom på delad 2a plats med Sofie. Det var tätt i toppen. Jessica fick  5,13 och Sofie och den andra flickan 5,07.

Foto: Ellinor Eriksson Jessica Johansson

Ronette red med Järngrima även i V5 (lätt 4-gång) utan ökad tölt. Här vann Ronette och JG igen.Detta trots att Ronne och JG fattade fel galopp och galoppade en  hel långsida i vänster innan hon hann rätta till detta.

Wilma och Ellinor tävlade 5-gång. Ellinor Eriksson blev 2a med Oberon och Wilma blev här 4a med Thytur.

Ellinor red även en gren som heter T8 (också en lätt töltgren) där man rider valfritt tempo tölt i bägge varven. Här kom Ellinor 2a.

Vädret var växlande. Det kom några skurar på förmiddagen men vi klarade oss rätt bra och ingen vad jag vet behövde rida med regnkläder och ingen avled heller i regnet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar