Snön bara vräker ner

Här i norr har snön vräkt ner i dagar. Vi har fått skotta tak och skotta vägar, ridbanor. Rida ridvägar för att hålla ridstigarna upptrampade. Man får byta häst ofta på ridlederna när det blir för mycket snö,  Det blir annars för jobbigt för hästen som ska gå först. Det är mest på ängar och öppna platser som stigarna försvunnit helt och hållet som på bilden nedan.


Här  har Pia Lindgren varit  påpasslig med mobilen och tog en bild när vi var
ute och trampade upp ridvägar
Eva/Heimdal   Rosie/Tilberi  A-K/Brenna och Anna/Ida

På lördag har vi en tömkörings och longeringskurs som startar kl 11 och på söndag har vi en ridkurs med 2 ridpass för deltagarna. Då ett av passen är ridning på ovalbanan.















Onsdag kväll har vi dropp in ridning med anmälan från onsdag morgon. Vi rider klockan 18 och jag tar 5 ridelever. Detta är säsongens sista dropp-in ridning på kvällstid.

Vi har nu många unghästar som ska tränas och ridas igång. När ridskolorna börjar kommer vi som jobbar här på gården att ta tag i dem och se till att de blir ridbara.



Till tolktävlingen kan man träna när man vill om man har egen häst. De som behöver hjälp med utrustning och sånt och inte vet vart grejjerna är kan vi träna på fredag em el lördag em så hör av er om ni vill träna.

Det blir flera tävlingar på Galgbacken under våren för den som är tävlingssugen.

Tolktävling 28 februari
Gångartstävling 15 mars mer info inom kort
Trekktävling i april datum kommer senare
Hopptävling i maj datum kommer senare

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja