Ny medhjälpare till Galgbacken

På måndag får vi en ny person som dyker upp här på Galgbacken. Det är Ulrika Wäyrynen från Hakkas som kommer att vara vår medhjälpare under en tid.

Ulrika har själv hemma på gården i Hakkas 3 islandshästar.

Här på Galgbacken vaknade vi i morse till en kall morgon. Det har varit och är kring -10 grader kallt. Nu ska vi försöka få bort de sista av sommarhagarna. Hinner vi inte får vi försöka få bort dem under nästa vecka då vi är fler människor här.

Inridningsabetet med vår jättehäst Bergelmir (elmer) har påbörjats. Han är ännu så länge oskodd och vi longerar honom, vänjer honom vid träns och sadel samt lär honom lite hyfs och stopp och start.


  Han har visat sig trava med stora stora steg och verkar lättlärd. Bergelmir blir 4 år nästa år. Hans mamma är Terna och Aron från Kambo en hingst såld till Norge (efter Askur från Håkansgården)





















Stoet Hel som vi började med i våras har vilat hela sommaren och nu rids hon med ut i både tölt och trav, galopp. Vi ska nu stärka henne så hon orkar gå längre sträckor. Hel är stor och har Terna som mamma och Reynir fra Holhusum som pappa. Hel är säkert minst 142 cm hög redan. Hon verkar ha lika lätt för trav som tölt.


Idag är det fredag och det ser ut att bli en härlig dag med sol och kyla. Ikväll kommer Jessica Lundberg att ha en clinic för föreningen Bifrosts medlemmar på Ridklubben. Hon ska visa upp några hur många vet vi inte ännu riktigt hästar och deras olika problem med takt och gångarter. Det är inte alltid lätt med dessa hästar som har 4 el 5 gångarter. Sitter man till lite fel i ex galoppen blir det pass eller ökad tölt istället för galopp exempelvis.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja